Румяна Коларова: С Ф-16 излязохме от сферата на влияние на Русия!

България отблизо

Най-важното през изминалия политически сезон е сделката за закупуването на американските самолети Ф-16.

Такова мнение изрази в сутрешния блок на БНТ политологът Румяна Коларова.

,Това беше едно измъчено решение, защото беше трудно, чрез което излязохме от сферата на влияние на Русия“, посочва Коларова, цитирана от blitz.bg.

Ние пък искаме да попитаме тази политоложка, като наблюдава политическите процеси не забелязва ли, че народът не иска американските самолети? И не само, защото с 8 самолета, чиято цена е прекалено висока, няма да опазим нищо. Не само защото тези самолети са твърде стари за съвременните изисквания. Не само защото техните бойни способности са сведени до минимум. Не само защото никой не се готви да ни напада.

Българите са категорично против, защото в сделката за тези самолети няма морал. Нашите, така наречени „партньори“ отвъд океана, са най-богатата държава в света. А искат от нас 2 милиарда и половина лева сега и веднага, които с останалите екстри ще достигнат 4 – 5 милиарда лева. Ние нямаме такива огромни суми. И няма откъде да ги вземем. Следователно, САЩ като най-богата държава в света, ни предлагат сделка, която води България, най-бедната страна в ЕС, до фалит. Американците ни разоряват с парите, които искат от нас, само за 8 самолета. Но ако трябва да сменяме изцяло самолетите си с американски, ще ни трябват още поне тридесет милиарда. На първо време. Ако трябва пък да подменяме въоръжението на сухопътните войски, тоест да купуваме от американците танкове и бронирани коли, ще ни трябват още поне двадесет милиарда. На първо време. Ако трябва да купуваме и кораби от САЩ, ще ни трябват още поне 200 милиарда. Което означава, че до 7 – 8 години ние трябва да дадем на САЩ сума, колкото няколко наши държавни бюджета.

Откъде да ги вземем тези пари? Отникъде, разбира се! Оказва се, че нашите презокеански „приятели“, с които Борисов се натиска да бъде съюзник, не ни дават нищо, а само искат стотици милиарди. И ни тласкат към бездната на пълното разорение.

Докато Русия ще ни превъоръжи, и то с модерни бойни самолети много по-добри от американските, само за няколко години. И на много по-ниска цена. Ще ни даде евтино и на разсрочено плащане, танкове и кораби. Ще станем отново могъща военна сила. Само че трябва да сме стратегически партньори не със САЩ, а с Русия. Защото ако бяхме партньори с Русия сега всяка година щяхме да получаваме по един милиард лева само от Южен поток. Да не говорим за другите енергийни проекти. Щяхме да имаме евтин ток, понеже руснаците предлагаха със свои пари да построят АЕЦ „Белене“. А ние да се разплащаме с пари от печалбата на ядрената централа. В период на 20 – 30 години.

Американците ни предлагат фалит и разорение, Русия ни предлага възстановяване на икономиката и силна армия. Ето защо никой в България, освен зомбираните психодесни, не може да разбере защо Борисов ни тласка в ръцете на американците?! Освен ако наистина очаква да крепят властта му до безкрай. Или поне, докато ни разори окончателно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Румяна Коларова: С Ф-16 излязохме от сферата на влияние на Русия!

  1. Обикновенно човек като си плати нещо го получава ВЕДНАГА това е търговската практика от ХИЛЯДОЛЕТИЯ!!! Сега БЕДНА БЪЛГАРИЯ плаща на СУПЕР СИЛАТА САЩ. милиарди за нещо дето щели да го доставят , ма не се знае след колко години?! Б…хти ти МАЛОУМНИЦИТЕ дето ни управляват, че се и ХВАЛЯТ каква ИЗГОДНА СДЕЛКА са НАПРАВИЛИ!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *