Русия готви СТРАШНА изненада за САЩ! Ето как РФ ще посрещне нападателите!

Свят

Политическият анализатор Руслан Осташко заяви, че Москва разполага с мощни средства за радиоелектронна борба, които са в състояние да парализират всички американски въоръжения на разстояние 8000 километра. А най-новото оръжие от този тип, ще бъде „ужасна изненада“ за НАТО, в случай на заплаха от негова страна.

Преди няколко дни, посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтман пък, каза, че американските самолетоносачи в Средиземно море били „сигнал за Русия“. Според него, всеки такъв кораб представлява „стотици хиляди тонове дипломация“. На първо място, става дума за двете американски военноморски групи, които включват самолетоносачите „Абрахам Линкълн“ и „Джон Стеник“.

Политическият анализатор Руслан Осташко коментира думите на американски дипломат, припомняйки, че на въоръжение в Руската федерация се намират най-новите съоръжения за радиоелектронна борба/РЕБ/, които ще бъдат много по-ужасна „изненада” за НАТО, отколкото ракетите „Калибър“, с които Русия уплаши света по време на прочистването на Сирия от терористичните групировки.

„Докато Хънтмън плашеше Русия със „стотици хиляди тонове дипломация”, руснаците„ мълчаливо си вършеха работата”, като разполагаха комплексите за радиоелектронна борба „Мурманск-БН“ в Калининград. Тази система, която няма аналог в света, е в състояние да “парализира” комуникационните и електронни комплекси, системите на самолети, кораби, танкове, дронове и военни щабове в радиус от 8 хиляди километра”, обясни експертът.

В този аспект е необходимо да се вземе предвид фактът, че разстоянието между двете крайни точки на Европа, на юг и на север, е около 5 хиляди километра. Съответно, военните активи, които се намират в Калининград, са винаги готови да “заслепят” оборудването на НАТО в Стария свят и значителна част от прилежащите води. В близко бъдеще, електронни военни комплекси ще се появят в Крим и в сирийското пристанище Тартус, което е отдадено под наем на Руската федерация в продължение на 49 години. Така Русия ще разшири обхвата на възможностите за парализиране силите на Северноатлантическия алианс до критично ниво, след което те, не само няма да могат да нападат, но няма да могат и да се отбраняват.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Русия готви СТРАШНА изненада за САЩ! Ето как РФ ще посрещне нападателите!

  1. СЛАВА НА ВЕЛИКАТА РУС ,СЛАВА НА ТОЗИ САМООТВЕРЖЕН НАРОД ПОКЛОН БРАТУШКИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *