Русия засилва безпрецедентно атаките срещу ВСУ по цяла Украйна! Прошка няма да има!

Свят

Въоръжените сили на Русия с високоточни ракети с въздушнобазиране нанесоха удар по район, където са съсредоточени части от 95-та десантна бригада на Въоръжените сили на Украйна в Гусаровка. 

Това заяви говорителят на Министерството на отбраната на Руската федерация ген. Игор Конашенков.

През нощта руските въоръжени сили са поразили 86 вражески цели с високоточни ракети. Според Конашенков сред тях има два склада за ракетно и артилерийско оръжие в района на Николаев, централна база за съхранение на радиолокационно разузнавателно и комуникационно оборудване в югоизточната част на Полтава и база за съхранение на зенитно-ракетно оръжие южно от Полтава.

„В село Гусаровкае унищожен районът на концентрация на подразделенията на 95-та отделна въздушно-щурмова бригада “, уточни говорителят на руското министерство на отбраната.

В същото време стана ясно, че знамето на Русия е било издигнато над административната сграда на град Альошки в Херсонска област! Съобщава се още, че в града заработила военно-гражданска администрация.

По-рано руската армия влезе в Альошки и призова населението: „Казаха ни: поддържайте реда, сега няма да имаме нищо общо с вас“, каза кметът Е. Ришчук.

А на 25 февруари огромен конвой с военна техника на въоръжените сили на Украйна беше разбит близо до Альошки.

За ситуацията в Мариупол пък говори офицер от армията на ДНР с позивна „Глиган“. Той каза, че почти всички жилищни квартали край Азовстал са били разчистени, като е останал само заводът, в който е „концентриран врагът“.

Офицерът отбелязва, че екстремистите все още са многобройни там, но се отдръпват.

„На териториите на завода се водят боеве – това е мрежа от стоманобетонни конструкции, добре укрепени. Съветският бетон е здрав“, казва „Глиган“.

Самата централа първоначално е построена така, че да работи във военно време. Конструкциите са здрави и стабилни, има подземни помещения.

Офицерът говори и за освободени мирни заложници от медицинския комплекс, които са били измъчвани от специално обучени хора на Азов.

Войските на армиите на републиките на Донбас, с подкрепата на руската армия, пробиват отбраната на добре укрепен обект от врага в Донбас, като в същото време ликвидират военни обекти, натрупват жива сила и техника продължава на територията на Украйна.

Унищожаването на вражески позиции се извършва включително от въздуха.

Освен това руските системи за противовъздушна отбрана са свалили украински самолет Су-25 на 15 километра южно от село Изюм. Това съобщи в събота, 16 април, официалният представител на руското министерство на отбраната Игор Конашенков.

Той уточни още, че ракетните войски и артилерията на Руската федерация са поразили 811 обекта на Въоръжените сили на Украйна.

По-специално, удари са били нанесени по 43 командни пункта на украинските войски, осем конвоя с гориво за военна техника, както и по 760 зони за концентрация на вражеска жива сила.

Според Конашенков през изминалата нощ оперативно-тактическата авиация е унищожила 67 района на концентрация на личен състав и украинска военна техника.

По-рано руската ПВО свали два украински щурмови самолета Су-25 край Изюм.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *