Русия: Знаем кой уби Дугина и Татарски

България отблизо

Руският съвет за сигурност заяви в неделя, че извършителите и поръчителите на убийството на журналистите Дария Дугина и Владлен Татарски (Максим Фомин) и редица други подобни престъпления са идентифицирани, съобщи News.bg.

„Бяха предотвратени редица терористични атаки срещу лидерите на Република Крим, Херсонска и Запорожка области, популярни общественици, журналисти и блогъри“, каза заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Юрий Коков в интервю за „Российская газета“.

„Разследването установи конкретните извършители и поръчителите на убийствата на Дария Дугина, Владлен Татарски и главния прокурор на Луганската народна репубика (ЛНР) Сергей Горенко, както и опитите за убийство на Захар Прилепин и шефа на МВР на ЛНР Игор Корнет“, каза той. И подчерта, че зад убийството на руски обществени дейци стоят украинските спецслужби.

 

Задържани и обвинени са над 300 души, които са замесени в нападения над военни окръжия, административни сгради и обекти от железопътната инфраструктура, осъществени по поръчка на украинските спецслужби, подчертава Юрий Коков.

Припомняме, че през май Русия обвини Съединените щати в подпомагане на Украйна при няколко „терористични атаки“.

Според Москва, САЩ са участвали в убийството на Дугина и Татарски, както и във взривяването на колата на съпредседателя на партията „Справедлива Русия – За Истина“ – писателя Захар Прилепин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *