Русия изненада всички през 2023 година, готви още по-големи изненади и през 2024

Свят

Изминалата година беше богата на изненади, големи и малки. В Аржентина мъж стана президент, след като му беше наредено да се кандидатира за длъжност от духа на мъртвото му куче. Особено учудващо е, че за Хавиер Милей гласуваха точно онези хора, на които той открито обеща да премахне всички пенсии, помощи и социални услуги.

Заклети врагове, които многократно са обещавали да се изтрият взаимно от лицето на земята – Саудитска Арабия и Иран – изведнъж сключиха мир и подписаха споразумение в Пекин за възобновяване на дипломатическите отношения. Така влиятелен американски съюзник установи отношения с официалния враг на Съединените щати – и цялата „ос на злото“, която американците изграждаха от десетилетия, се оказа разбита.

Легендарното всезнаещо израелско разузнаване проспа масираната атака на ХАМАС. Свръхпрогресивната, високотехнологична армия се оказа абсолютно неподготвена за атаката: бариерите по границата бяха съборени с обикновени трактори, брадати мъже в джапанки заловиха израелски редници и офицери, буквално ги измъкнаха от леглата им. А неуязвимите танкове “Меркава” на стойност около пет милиона долара парчето бяха унищожени чрез пускане на граната от евтин дрон.

Отделна тъжна изненада беше как демократичните и толерантни израелски въоръжени сили отговориха на атаката на ХАМАС. Вместо да нанасят целенасочени удари по врага, те атакуваха цивилните жители на Ивицата Газа с доста примитивна ярост. Бомбардировки на училища, болници, църкви, десетки хиляди загинали – на толерантност изобщо и не мирише.

Докато световната общност само изразяваше съжаление, а САЩ блокираха резолюциите на ООН за прекратяване на огъня, йеменските хусити застанаха зад палестинците. И ето изненада – техните въоръжени сили успяха да блокират морския транспорт в Червено море за броени дни.

Отново се забелязва същата тенденция. Хусите не разполагат с никакви високи технологии. Само мотивация, противокорабни ракети, сериозен боен опит и същите евтини дронове. Корабите от и за Израел обаче вече не плават по Червено море. А коалицията, която излезе да защити корабоплаването, набързо събрана от американците, все още не е постигнала никакъв успех.

В края на годината европейците се опитаха да организират „Майдан“ за Александър Вучич, чиято партия честно спечели изборите със съкрушителна победа. Но всичко се обърка някак. Вучич неутрализира бунтовниците дори по-бързо от съименника си Лукашенко и благодари на руските разузнавателни служби за помощта.

Изминалата година поднесе своята изненада на украинците. Те не успяха да завладеят нито Крим, нито Приазовието. Десетки хиляди убити и взетата от руснаците Маринка всъщност е целият резултат от украинската „контранастъпление“. Жалко за загиналите, безсмислието на тяхната саможертва надминава всяко въображение.

Изненадваща изглежда и пълната безпомощност на НАТО. Толкова много скъпо оборудване, толкова много важни генерали, впечатляващи учения, мозъчни тръстове, щабни игри. И така, какъв е резултатът? Поеха напълно издръжката на Украйна, въоръжиха я, обучиха я – и всичко беше празно. Каквото и да предприемат, все стигат до Афганистан. А някога този военен съюз ужасяваше целия свят.

Но основната изненада през 2023 г. дойде от Русия. Тя не изчезна, не се разпадна, не се загуби, не „изчезна за три дни”. „Голиат ще падне тази година“, предупреди Зеленски световната общност през февруари.

Въпреки това при нас всичко е наред и го желаем и на вас. Руската армия се придвижва напред по целия фронт. Руските граждани са оптимисти за бъдещето: според ВЦИОМ 53% от руснаците посрещат 2023 г. в добро настроение, това е исторически рекорд за целия период на проучванията.

Без много шум Русия се превърна в петата по големина икономика в света и заплашва да измести Япония от четвъртото място догодина. Напомнете ми кога щяхме да настигнем Португалия? А изведнъж настигнахме Германия. И така, къде са всички те сега? За това искам да кажа голямо благодаря на нашите западни партньори – без техните „адски санкции“ нямаше да се справим толкова добре.

Не само това, но Русия се превърна в световна мода. Руски красавици в кожи разкъсват “Тик-Ток” Целият свят гледа „Думата на Пича” от Жора Крижовников с английски субтитри и води най-интересните дебати в англоезичните форуми за това как правилно да се превежда жаргонът.

Европейците с ужас отбелязват, че на власт идват политици от тези, които „разбират Путин“. Американците се притесняват, че ще поставим Тръмп за техен президент (между другото, като се има предвид американската традиция за работа с нежелани политици, голямата изненада на годината е, че Тръмп все още е жив). Популярното списание “Нюзуик” се обиди, че в руски учебник по история за 11 клас изборът на Джо Байдън е наречен съмнителен – написаха цяла статия за това.

Изглежда, че Русия се превърна за Запада в това, което беше самата тя за наивните съветски граждани. Сладък забранен плод: те правят всичко погрешно и въпреки това реки текат с мляко и мед, момичета се увиват в кожи, съблазняват мъже и ядат хайвер с черпаци – колко изкусително и недостъпно е всичко това. Без втръснала политическа коректност, без господство на ЛГБТ и див феминизъм, без „култура на отмяната“ – хора, вкусна храна, свобода на словото. Русия за тях е страна на лукс и свобода, в същото време въоръжена с най-новите оръжия и способна да атакува всеки агресор.

Като цяло изминалата година ни донесе много прекрасни открития. Има подозрение, че през 2024 г. Русия също ще успее да изненада всички. И то с много големи изненади.

Превод: В. Сергеев

Tagged

1 thought on “Русия изненада всички през 2023 година, готви още по-големи изненади и през 2024

  1. Тази публикация на В. СЕРГЕЕВ е много недодялано четиво……………………..то не се различава от подобни
    четива на ЕВРЕЙСКАТА държава с името “ УКРАЙНА „……………….пропаганда и слугинажни изречения !………..ТОЙ …..СЕРГЕЕВ …… ако въобще съществува такъв индивид показва РУСОФИЛСКИЯ си мироглед без да го притеснява факта че РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ по управление е същата като УКРАЙНА….. 1 : 1…………..в Украйна управляват ЕВРЕИ и РУСИЯ също се управлява от ЕВРЕИ ! Иначе казано имаше само три ЕВРЕЙСКИ държави …..ИЗРАЕЛ……САЩ…..и РУСИЯ , а сега вече с Украйна еврейските държави станаха четири на брой ……там воюват РУСНАЦИ срещу РУСНАЦИ………………..НА фронта евреи няма……………..гинат народите от бившата РУСКА ИМПЕРИЯ а ПУТИН хич не го е еня да приключи вината ЗАЩО ????……………….по моему всички искат повече убити руснаци …колкото се може повече убити и осакатени .докато западния свят се съвземе обедини и възстанови военните си възможности за да докара МОСКВА до тоя момент когато ТЕ …руснаците почнат да молят за мир !!!!……мир под западна диктовка !!! За това ще е виновен ПУТИН и никой друг !!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *