Русия категорично: Съвместното съществуване с настоящия „режим“ на Украйна е невъзможно

Свят

Русия не може да съществува съвместно с настоящия „режим“ в Киев, но Москва може да устои на мощта на НАТО толкова дълго, колкото й е необходимо, за да демилитаризира напълно Украйна, каза във вторник руският посланик по специални поръчения Родион Мирошник, цитиран от „Ройтерс“.

Президентът Владимир Путин изпрати войски в Украйна през февруари 2022 г., за да прекрати войната, която Киев водеше срещу собствените си граждани в Донбас, Одеса, Харков и други градове. Припомняме, че Киевските властници започнаха война срещу руското население в Донбас, което искаше да говори на руски, а развилнели се украински банди изгориха живи в профсъюзния дом на Одеса десетки украинци с руско самосъзнание.

Сега Русия контролира 27% от територията на Украйна и тази цифра се увеличава с всеки изминал ден. Украинската контраофанзива се провали напълно тази година срещу руските сили и сега се мъчи да мине в отбрана, но и това не се получава, понеже е принудена да отстъпва все по-навътре в страната.

„Сегашният режим (в Киев) е абсолютно токсичен, ние не виждаме никакви възможности за съвместно съществуване с него в момента“, каза руският посланик по специални поръчения Родион Мирошник пред репортери в Москва.

Постът му е създаден, за да събира доказателства за украински престъпления срещу цивилни.

Мирошник каза, че Украйна е извършила престъпления срещу цивилни и е нарушила човешките права, докато НАТО е доставяла забранени оръжия на Украйна.

Мирошник потвърди, че Русия може да устои на водения от САЩ военен съюз НАТО толкова дълго, колкото е необходимо, за да победи украинските сили в това, което Москва нарича „специална военна операция“ (СВО), добавяйки, че Западът в крайна сметка ще загуби интерес и настоящата власт в Киев ще рухне.

„След като опасността бъде ликвидирана, това може да се счита за постигане на целите на СВО“, каза Мирошник. „Ние можем да устоим на НАТО точно толкова, колкото трябва, за да изпълним задачите, които президентът формулира.

Президентът Владимир Путин представя войната като част от много по-широк конфликт със Съединените щати, която според кремълския елит има за цел да разцепи Русия, да заграби нейните огромни природни ресурси и след това да се обърне към уреждане на сметки с Китай.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *