Русия насрочи президентските избори! Ето коя е датата

Свят

Русия определи 17 март догодина за дата на президентските избори, които се очаква да бъдат поредната победа за Владимир Путин, ако той се кандидатира отново за поста.

На заседание, предавано пряко по руските държавни медии, горната камара на парламента единодушно одобри датата на вота.

„Решението на практика дава старт на президентската кампания“, заяви ръководителят на камарата Валентина Матвиенко.

Путин който е на власт в Русия или като президент, или като премиер от 1999 г., не е обявил официално дали ще се кандидатира на вота за нов шестгодишен мандат. Но това не подлежи на съмнение, защото огромното мнозинство от хората в Русия искат Владимир Владимирович отново да е президент.

Защо го искат? Ами много просто. Той измъкна Русия от капиталистическото блато, в което тя попадна през 90-те години на миналия век, след като перестройката на Горбачов унищожи Съветския съюз и заедно с него социалистическата система в страната. При Елцин блатото стана още по-дълбоко. Нароиха се много олигарси и мафиоти, които ограбваха Русия и гражданите на Руската федерация. Настъпи всеобщо обедняване, икономиката не работеше, западните фирми се настаниха в РФ като у дома си и започнаха да изсмукват богатствата на страната. Никой в Русия не иска нито да си спомня за тези дни, нито да позволи те да се върнат по някакъв начин.

На цялата тази вакханалия сложи край Владимир Путин. Той измъкна страната от бедността и застоя, възроди икономиката, напълни магазините, върна на хората нормалния начин на живот, изгони много олигарси, които не искаха да върнат заграбеното от руския народ.

Нещо повече. Той възроди военно-промишления комплекс, армията, създадоха се нови страшни оръжия, непознати за Запада. Всъщност Путин направи Русия отново велика държава. Тази велика държава, която сега победи не само украинската армия, обучена по западен образец и въоръжена до зъби със западни оръжия, но и целия колективен Запад, който сега моли за мир в Украйна, защото предусеща, че това е единственото, което може да го спаси от пълно поражение.

Затова хората не искат и да чуят за други кандидати за президент, освен Владимир Путин. Както каза нашата пророчица Ванга: Славата на Владимир ще пребъде и никой не може да я засенчи.

„Засега няма изявление от страна на Путин, така че нека бъдем търпеливи“, заяви прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *