Русия настъпва по всички направления! Ето накъде се насочват руските войски след превземането на Авдеевка

Свят

Превземането на разположената в Донецка област Авдеевка ще позволи на руснаците да освободят сили за организиране на атака срещу друг важен град – Угледар, което вече е на пътя към голямата Одеса и нейното черноморско пристанище.

Това поясняват представители на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) пред редакцията на американския вестник The New York Times.

„Войници, воюващи в района на Угледар, казаха, че падането на Авдеевка, на около 89 километра на североизток, вероятно ще позволи на руските войски да засилят атаките от север“, се казва в статията.

Изданието припомня, че условия за това са създадени и с превземането на Мариинка и настъплението на Руската федерация в Новомихайловка.

NYT припомня още, че по-рано руснаците се опитаха неуспешно да атакуват Угледар от юг и изток, но сега шансовете им за победа са много по-големи.

Друга точка, в която руснаците започнаха голяма офанзива, е Работино в Запорожка област.

Руснаците атакуват интензивно и Часов Яр и държат групировка от над 100 000 души в района от Кременная до Купянск, което вече е в Харковска област.

Както виждаме руската армия настъпва по протежение на целия фронт и към много области, включително и най-важните Донбас, Харковска област, Запорожие, Херсонска и Одеска области.

Това на практика означава, че приказките за някаква патова ситуация по фронтовете в Украйна са много далеч от истината. Русия настъпва навсякъде, а ВСУ отстъпват и украинските войници вече не вярват, че нещо може да се промени в тяхна полза.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *