Русия отново ни помага да развием икономиката си! Ето поразяващите факти!

България отблизо

„Булгартрансгаз“ смени консорциума, който ще строи участъка на „Турски поток“ през България, съобщи БНТ.

Според съобщението, причината е, че досегашният фаворит не е подал необходимите документи в срок, а междувременно вторият класиран е дал много по-изгодна оферта.

Така изборът пада върху консорциума „Газово развитие и разширение в България“, който има благословията и помощта на руския гигант „Газпром“ да бъде строител на участъка през България, свързващ „Турски поток“ със сръбския газопровод. В руската преса официално се споменава участието на руски фирми в консорциума.

Първоначално саудитският консорциум „Аркад“ беше избран, за да разшири газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз“ с 475 километра. Но вместо да подаде документи на 16 май, е поискал отсрочка, а впоследствие е пропуснал и новия срок. Това съобщи „Булгартрансгаз“, цитиран от news.bg.

Междувременно газовият оператор е получил писмо от втория класиран кандидат – консорциум „Газово развитие и разширение в България“. „Чрез него, Русия ни предлага огромна отстъпка в размер на 31.15% от предложената цена за изпълнение на проекта в дългия срок, а именно 615 дни.“ – посочва Владимир Малинов, изпълнителен директор на „Булгартрансгаз“.

Предложена е и отстъпка в стойността на финансирането на проекта в размер на  4.1%. Посочва се, че „формално конкурсът още не е приключил, но проектът трябва да се реализира с ускорени темпове“.

Ето така нашата посестрима Русия помага на България не само да остане на газовата карта на Европа, но и да изгради нови мощности за пренос на природен газ. А това ще направи страната ни ключов играч в преноса на руски природен газ към Западна Европа. И по такъв начин, Евросъюзът и Брюксел, ще трябва да се съобразяват много повече със становищата на нашата държава. А и Русия ще има повод винаги да ни помага, когато Западът започне да работи против националните ни интереси, както и против икономиката на България.

Тази братска помощ от страна на могъща Русия ще ни направи отново суверенна държава, която малко зависи от прищявките на брюкселските политици. А това не може да бъде платено с никакви пари, колкото и големи да са те. Дано най-после Борисов и ГЕРБ осъзнаят това. Или по-скоро, дано Москва ги притисне по-здраво, за да не забравят, че не служат на Брюксел, а на интересите на българския народ. 

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *