Русия пак ни спасява: Москва ще достави на България препарата „Авифавир“, който лекува коронавируса!

Свят

Правителството на Борисов, година през година, гони руски дипломати от България. И ако продължава така, скоро няма да остане нито един дипломат, за да се осъществяват политическите и икономически връзки с нашата сестра, велика, славянска и православна Русия. 

И съответно няма да можем да получим дори животоспасяващи лекарства. Слава Богу, че още не се е стигнало дотам. И то само защото Русия никога не забрави, че България е една от нейните най-близки братски страни. Защото нека припомним, че освен изгонените руски дипломати, правителството на Борисов обяви Русия за наш враг.

Но нейсе! Добре, че Москва не спира да ни помага. Иначе щяхме да чакаме лекарство от САЩ до второ пришествие.

И така, Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) и руската фармацевтична компания „Химрар“ са договорили доставки на препарата „Авифавир“ срещу новия коронавирус за още 17 държави.

Това предаде ТАСС, като се позова на съобщение от руския фонд.

„Авифавир“ вече е доставен в Беларус, Боливия, Казахстан, Киргизстан, Туркменистан и Узбекистан; очакват се доставки за още 17 страни, посочва РФПИ.

Предвижда се препаратът да бъде доставен в Аржентина, България, Бразилия, Чили, Колумбия, Еквадор, Салвадор, Хондурас, Кувейт, Панама, Парагвай, Саудитска Арабия, Сърбия, Словакия, Южна Африка, Обединените арабски емирства и Уругвай.

През май т. г. „Авифавир“ бе регистриран от руското здравно министерство и стана първият в света препарат въз основа на веществото фавипиравир, одобрен за лечение на COVID-19. От април в изследванията на препарата са участвали 408 пациенти с потвърден коронавирус в 35 медицински центъра из цяла Русия. През октомври пациентите ще станат общо 460, сочат данни на фонда.

От юни досега в клиниките на 74 от общо 85 региона в Русия са доставени над 60 000 опаковки „Авифавир“, отбелязва ТАСС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *