Русия подготвя настъпление: Нанесе мощен удар по военни цели на ВСУ в цяла Украйна

Свят

В нощта срещу 22 май руската армия извърши мащабен комбиниран удар по противникови цели в Днепропетровск. В града прогърмяха не по-малко от шест взрива. Украинските СМИ съобщиха за зарево от пожари в един от районите на Днепропетровск. След това по военни цели в града удари втора вълна безпилотници.

 

По военните обекти в Днепропетровск бе нанесен удар с крилати ракети Х-101, Х-22, а също с балистични ракети и боеприпаси «Геран». Склад в очертанията на града детонира около два часа. В Днепропетровск всички укрития отдавна са в частни ръце.

Днес сутринта тези жители, които избягаха от многоетажните блокове на проспекта на Победата не бяха пуснати в частната собственост — т.е. в мазетата.

Те преживяха ракетната атака на улицата.

Освен това ВС на РФ удари по цели в Харков, Запорожие, Одеса, Очаков, Орехов и в Херсонщина. Други ракети и дронове-камикадзе продължиха полета си към целите. Взривове прозвучаха и в Николаевска област.

Бе задействана и стратегическата авиация на РФ. Отбой на тревогата прозвуча чак в 6 часа сутринта. Противникът заяви за свален руски самолет, но по-късно единственото официално лице, публикувало недостоверната информация, изтри съобщението.

Вероятно украинската ПВО е «унищожила» лъжлива цел, които се използват от ВС на РФ.

Руската армия удари и по военни обекти в самия Киев. Очевидци твърдят, че това е било извършена чрез безпилотните летателни апарати «Геран-2». Според наличните данни, един от дроновете е поразил склад с боеприпаси — на мястото на удара е възникнал крупен пожар.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *