Русия продължава настъплението в Донбас и унищожава американските „Хаймърси“!

Свят

Руските сили организира бойни батальонни групи за продължаващото настъпление в Донбас. Те ще атакуват в посока на Купянск.

 

„Руснаците подготвят настъпателна операция в района на Луганск, чиято част е Купянското направление“, тихо паникуват украински източници.

Нещо повече. Руските военни за пореден път унищожават пускови установки „Хаймърс“ в Украйна

Две мобилни пускови установки „Хаймърс“, както и комплект боеприпаси от около 70 ракети от различни типове, са унищожени в родния град на президента Зеленски Кривой Рог в резултат на масирани руски удари с прецизно насочване.

Това не е първият случай на унищожаване на ракети за РСЗО от американски стандарт, съобщава руското Министерство на отбраната, информират световните издания.

Освен това се съобщава, че са повредени поне още четири пускови установки от този тип, което, предвид ограничения брой такива оръжия в украинската армия, създава сериозни проблеми за ВСУ.

„Според потвърдена информация, в резултат на удар с високоточно оръжие с наземно базиране срещу склад за ракетни и артилерийски оръжия в един от цеховете на металургичния завод „ArcelorMittal“ в град Кривой Рог са унищожени над 70 ракети за РСЗО HIMARS и две пускови установки MLRS. Още четири пускови установки от този тип са получили критични повреди“, се казва в доклад на руското министерство на отбраната.

Въоръжените сили на Украйна са се опитали да атакуват руски военни позиции в посока Купянск и са били разбити. Те са загубили до 70 бойци в неуспешната операция.

Това заяви на брифинг говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

„В Купянско направление превантивният артилерийски огън, въздушните удари и тежките огнехвъргачки срещу струпванията на украински войски край Олшана, Кисловка, Берестово в Харковска област и Новоселовско в ЛНР осуетиха опитите на противника да атакува руските позиции“, казва генерал-лейтенантът.

В резултат на това, контраатаката на украинската армия е прекратена, подразделенията на ВСУ са изтласкани назад, и са унищожени бойни машини на пехотата, транспортьори МТ-ЛБ, самоходни артилерийски установки 2С-1 „Гвоздика“, както и автомобили на ВСУ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *