Русия скръцна със зъби на САЩ: Машинациите ви няма да минат!

Свят

Руското посолство в САЩ призова информационна агенция „Блумбърг“ и Вашингтон да се извинят за фалшивото представяне на рейтинга на руския президент Владимир Путин в страната.

Създава се трайно впечатление, че статиите в „Bloomberg“ са написани с цел популяризиране на фалшиви внушения и създаване на устойчиви фалшиви визуални изображения за някаква негативна динамика“, която уж съществувала в Русия. Този път обект на измамата е рейтингът на президента Владимир Путин „, посочва посолството в свое изявление във Facebook.

Дипломатическата мисия обръща внимание на факта, че редакторите на „Bloomberg“ базират твърденията си за спад в доверието на руснаците към Владимир Путин до 27%, въз основа на някакви, неизвестно какви, резултати от открито проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение/ВЦИОМ/ .

Но…американците използват името на ВЦИОМ, за да тиражират фалшиви данни. Така например, резултатите от последното проучване на ВЦИОМ, който е най-старият руски център за изучаване на общественото мнение сочат, че рейтингът на доверие към Владимир Путин през април е 68%, отбелязват от посолството на Русия в САЩ.

Призоваваме редакцията на „Блумбърг“ да прояви професионализъм и обективност и да се извини на аудиторията си за поредната дезинформация “, допълват от посолството.

Междувременно, шефът на ВЦИОМ Валерий Федоров заяви пред РИА Новости, че електоралната оценка за работата на руския президент е 61-63%, а нивото на доверие е 67-68%, пише в своя статия уважаваната руска информационна агенция „Взгляд.ру“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *