Русия удари шамар на Турция и предупреди САЩ да се махат от Черно море!

България отблизо

На фона на изостряне на конфликта в Източна Украйна Москва предупреди страните по света да не доставят оръжие на Киев, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Приканваме всички страни, с които комуникираме – и Турция е една от тях – настоятелно им препоръчваме да анализират ситуацията и постоянните войнствени изявления на режима в Киев и също така ги предупреждаваме да не поощряват тези милитаристични аспирации“, каза в Египет руският външен министър Сергей Лавров.

Става дума за доставката от Турция на бойни дронове „Байрактар“, за които Украйна е сключила договор през 2019 г. Припомняме, че такива дронове нападнаха двете руски народни републики в Източна Украйна и убиха дете.

Затова гневът на Москва е толкова голям, че спря самолетните полети до Турция под предлог на коронакризата. Руски туристи няма да стъпят в Турция до второ нареждане. Нещо повече. външният министър Сергей Лавров се включи, за да предупреди вече пряко и официално Ердоган, че неговите опити да се подмазва на Русия и в същото време да и забива ножове в гърба, няма да минат. Русия не е забравила, че лично Ердоган продължава да не признава Крим за територия, където живеят 99% руснаци, и която принадлежи на Руската федерация. Русия вижда как Ердоган, който знае най-добре, че режимът в Киев изби над 13 000 руснаци в Източна Украйна, сега има нахалството да продава бойни дронове на този режим. И в същото време да се прави на приятел на Кремъл. Предстои Владимир Путин да разпореди и още нещо. Москва ще спре да купува турски селскостопански стоки. Тогава Турция съвсем ще рухне. Защото към коронакризата – здравна и икономическа – ще се добави и липсата на приходи в турския бюджет.

Лавров остро предупреди Вашингтон да не разполагат американски военни кораби в Черно море, а тези, които вече са там, да се изтеглят незабавно. Той заяви, че остава без отговор въпросът какво търсят САЩ на хиляди километри от своята територия. И припомни, че несполуките връхлетели един от най-големите американски кораби-разрушители „Доналд Кук“, могат да се повторят, но вече в много по-остър и категоричен военен вариант.

Москва предупреждава, че бойните кораби на САЩ, които са в Черно море ще бъдат блокирани така, че няма да могат да мръднат от мястото си. А техните роботизирани системи за водене на бойни действия ще се превърнат в купчина ламарини. По простата причина, че Русия разполага с толкова мощни средства за радиоелектронна борба, каквито САЩ нямат, и които са в състояние да направят неизползваем и да превърнат в старо желязо всеки американски кораб в Черно море.

Ако САЩ и Турция не чуят тези предупреждения, толкова по зле за тях. Припомняме, че доц. Валентин Вацев вече индиректно предупреди всяко новосъздадено правителство в България да не се включва във войната, която САЩ и Западът започват срещу Русия. Защото България не принадлежи на нито една партия. И всички български партии трябва да пазят преди всичко българския интерес и здравето и живота на българските граждани.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Русия удари шамар на Турция и предупреди САЩ да се махат от Черно море!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *