Русия унищожава последните боеприпаси на ВСУ край Славянск, стана ясно къде отидоха бойците от ЧВК „Вагнер“

Свят

Екипажите на артилерийските установки на групата „Юг“ на руската армия са нанесли удари по складове на въоръжените сили на Украйна край Славянск. В резултат на точно попадение са унищожени запаси от зенитни ракети С-200, които Киев преобразува за нападение по наземни цели.

Според ръководителя на пресцентъра на групата Георгий Минесашвили, руските бойци са поразили и четири полски самоходни оръдия „Краб“, както и места на струпване на жива сила на противника от 4-та отделна десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна, информират световните издания.

„Артилерията на групата е поразила пет склада с противникови боеприпаси за пускови установки на дивизиона С-200 в района на Славянск, както и пункт за временна дислокация на Въоръжените сили на Украйна в района на Карловка“, уточнява Минесашвили.

Русия е извела ракетния кораб „Буян-М“ в Черно море. Според пресслужбата на Силите за отбрана на южната част на Украйна, в района е регистриран противниковият ракетоносител, информира „УНИАН“.

„В Черно море противникът изведе на бойно дежурство малък ракетен кораб от проекта „Буян-М“, чието оборудване достига осем ракети „Калибър“, се казва в съобщението.

До 40 хиляди бойци на ЧВК „Вагнер“ решиха да преминат под командването на Министерството на отбраната на Руската федерация.

В рамките на последното си интервю бившият президент и заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев обяви рекордно увеличение на числеността на руските въоръжени сили. От януари 2023 г. 280 000 души са се записали на договорна служба.

Далеч по-забележително обаче е изказването на руския политолог Сергей Марков, който подчертава, че от тази бройка около 40 000 са бойци от частната военна компания „Вагнер“, съобщават световните издания. Следователно 240 хиляди души идват от гражданския сектор.

„Дмитрий Медведев казва, че от януари 2023 г. на договорна служба в руската армия са се записали 280 000 души. От тях, очевидно, 40 хиляди са от ЧВК „Вагнер“.

– И се оказва, че 240 хиляди са цивилни. През есента са мобилизирани 300 000 души. Тоест от края на 2022 г. руската армия на фронта в Украйна се е увеличила с 550 000 души“, казва Марков. Тези данни демонстрират укрепването на военния потенциал на Русия.

Tagged

1 thought on “Русия унищожава последните боеприпаси на ВСУ край Славянск, стана ясно къде отидоха бойците от ЧВК „Вагнер“

  1. Миризлив руски сайт! Мирише на махорка, руски ботуш и водка!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *