Руските войски настъпват към последната крепост на ВСУ – Славянск и Краматорск

Свят

Подразделенията на групата войски „Юг“ разбиха щурмовите групи на Въоръжените сили на Украйна в Соледарско-Бахмутското, Авдеевското и Мариинското направление.

 

Така руската армия неотклонно се приближава до последните две крепости на ВСУ – Славянск и Краматорск. Там ще бъде решителната битка, която ще определи и изхода на войната.

Решителната битка ще е там по простата причина, че там се намират най-добре обучените и елитни части на ВСУ. И щом те бъдат разбити, останалите подразделения, които всъщност са части на териториалната отбрана в Украйна и нямат достатъчно обучение нито боен опит, ще бъдат лесно преодолени от легионерите на руската групировка, които се бият по фронтовете вече година и половина. И за това време се превърнаха в страховита сила.

А постепенното движение на руската армия към Славянск и Краматорск  доведе до това, че украинците, които са се оказали на тези рубежи претърпяха значителни загуби в жива сила и техника, пишат чуждите агенции.

Авиацията на Южния военен окръг нанесе ракетно-бомбени удари по струпването на сили на ВСУ в района на Клещеевка, управляема ракета Ми-35 унищожи бронетранспортьор на противника.

По време на контрабатарейния бой артилерията е унищожила 2 гаубици Д-20, самоходни оръдия М777 и 2 минохвъргачки на огневи позиции на Въоръжените сили на Украйна в района на с. Село Серебрянка, Спорно, Светлогорск.

Самоходните оръдия Панцир-2000 също са унищожени в района на Дружковка, гаубицата Д-30 близо до населеното място. Село Федоровка, БМП в района на Невелское. Пожарът на „Торнадо-С“ е засегнал склад за боеприпаси в град Дружковка.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *