Руската армия завладя островите около Херсон и постигна нещо неочаквано!

Свят

Руската армия атакува и превзе остров Болшой Потемкин и още два острова в района на Херсон. По този начин тя пое контрола върху водните снабдителни пътища и направи завземането на Херсон от украинците напълно безсмислено.

 

„Сивата зона“, в която се намира остров Болшой Потемкин и другите два острова, в Херсонска област, беше атакувана от руски военни. Причината за нападението е отбрана на селищата и поемане контрола върху пътищата за снабдяване на украинските сили с боеприпаси и храна. Това всъщност са най-силните точки в околностите на Херсон.

С използването на какви оръжия е извършена атаката, не е известно, но тази посока може да бъде използвана от руските военни за контраатака на Херсон.

Между другото, малко по-рано жителите на Херсон съобщиха, че е извършен десант на остров Карантинний и още един остров, разположен на Днепър,

През следващите месеци Руската федерация може да получи стотици балистични ракети от Иран, съобщава в Twitter британското министерство на отбраната, позовавайки се на данни от разузнаването.

По-специално се казва, че Иран стана един от основните военни съюзници на Русия след нахлуването й в Украйна, пише УНИАН.

„Подкрепата на Иран за руската армия вероятно ще се увеличи през следващите месеци, тъй като Русия се стреми да придобие повече оръжия, включително стотици балистични ракети“, се казва в изявлението.

Разузнаването смята, че в замяна Русия вероятно ще предложи на Иран безпрецедентно ниво на военна и техническа помощ.

Освен това британското разузнаване предполага, че ако Русия получи голям брой ирански балистични ракети, това ще засили атаките срещу критичната инфраструктура на Украйна.

 

През август Иран вече изпрати стотици атакуващи дронове в Русия. Но според президента Володимир Зеленски можем да говорим за хиляди БПЛА.

Отделно беше отбелязано, че Кремъл е поръчал от Техеран балистични ракети Fateh-110 и Zolfaghar. От октомври иранските оръжейници вече подготвяха поръчка. Все още няма потвърждение за използването им във войната.

Tagged

1 thought on “Руската армия завладя островите около Херсон и постигна нещо неочаквано!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *