Руската армия започна мащабно настъпление в Донбас!

Свят

В Донецката народна република спецназът „Ахмат“ и 2-ри корпус на армията на Луганската народна република са започнали мащабно настъпление в няколко района на Донецката народна република, съобщава президентът на Чечения Рамзан Кадиров, информират световните издания.

Според него, бойците активно напредват към Соледар, Яковлевка и Северск.

Кадиров е показал видеозапис от фронта, записан от Апта Алаудинов, командир на спецназа „Ахмат“, в който войникът съобщава за огромни загуби на ВСУ както в жива сила, така и в техника.

„Паузата, която беше поддържана напоследък за тактически цели, се оказа напълно оправдана. Няма да разкривам всички тайни, но благодарение на плана, който измислихме, окураженият враг разкри всичките си позиции. Беше точно това, от което се нуждаехме“.

Сега специалните сили на Ахмат, заедно със съюзническите сили, провеждат активни настъпателни действия спрямо противника на общо около 60 километра територия.

„И ако през последните дни врагът, вдъхновен от нашата тактическа пауза, се опита да предприеме контранастъпление, сега трябва да мисли само за спасяването на собствения си безполезен живот“, заключава Кадиров.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *