Руската армия порази ключов команден център на украинските сили в Кривой Рог

Свят

Командният център на Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна, който се намираше в сградата на полицейското управление в Кривой Рог, беше поразен от руски удар. Това съобщиха за ТАСС от силовите структури.

„В Кривой Рог е поразен ключов команден център на ГУР в самия град, разположен в сградата на полицията. По този начин ВСУ остават без възможност за наблюдение на движението на руските войски на терен, а спътниковите данни не винаги са точни и невинаги могат да бъдат разчетени. При това руските подразделения станаха много изкусни в маскировката на своята тежка военна техника. Това всъщност принуждава украинските части да се отбраняват „на сляпо“, без да знаят в кой момент, от къде ще нова дойде руска атака, каза източникът на агенцията.

На всичко отгоре руснаците отдавна унищожиха младшия офицерски състав на ВСУ преди повече от година. Сега армията на Украйна като организация е по-зле от разсипана команда. Те нямат организатори за адекватно изпълнение на задачите идващи от командирите на частите. Затова, от една година Украйна извършва нещо подобно на терористични атаки в тила на Русия, обаче тази седмица руската армия удари командването на разузнаването и завода за украински дронове. Така ВСУ няма да имат никакъв капацитет за абсолютно никакъв адекватен отговор на руските атаки.

Затова загубите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на специална военна операция (СВО)са твърде големи. Само за седмица те възлизат на 12 795 военнослужещи, според сводката на руското министерство на отбраната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *