Боян Чуков пред ТАСС: След думите на Путин САЩ трябва да разберат, че Русия не може да бъде победена

Свят

Руският президент Владимир Путин „честно и коректно“ предупреди целия свят за опасността от ядрена война, а САЩ и техните съюзници трябва да разберат, че няма да могат да победят Руската федерация, но ще бъдат отговорни за продължаването на конфронтацията.

Това мнение изрази пред ТАСС българският експерт по международни отношения Боян Чуков, коментирайки посланието на руския лидер до Федералното събрание.

Чуков обърна внимание на „изключително нервната първа реакция на Запада“ на думите на Путин за успешното превъоръжаване на руската армия.

„Изненадан съм от Съединените щати, които по някаква неизвестна причина очевидно смятат, че Русия няма да защити напълно интересите си и ще бъде принудена да приеме техните условия. Припомняйки за оръжията, които Русия има, Владимир Путин показа решимостта си“, смята той.

„Вярвам, че тази позиция на Руската федерация може да отрезви поне тези политици, които живеят в Източна Европа и да разберат, че те, както и украинците преди, могат да бъдат хвърлени в пещта на интересите на други хора през следващите месеци“, каза събеседникът на агенцията. Според него предупреждение са получили и големите европейски държави – Франция, Германия, Великобритания, които „все още вярват, че могат безнаказано да излязат от пряк сблъсък с Руската федерация“.

„Вярвам, че Путин постъпи много честно и коректно към целия свят, към всички държави, предупреждавайки, че ядрена война ще засегне интересите на всички страни без изключение. След това предупреждение САЩ и техните помощници трябва да разберат, че целта им да победят Русия „както планираха по-рано, няма да бъде постигната и вината, ако конфронтацията продължи, ще бъде тяхна“, подчерта експертът.

Чуков отбеляза, че руският президент „за пореден път се показа като изключително последователен както във външната, така и във вътрешната политика“. Според него „Путин е обяснил на колективния Запад, че единственият начин да се постигне нещо е диалогът и те трябва да седнат на масата за преговори с Руската федерация като равноправни събеседници“.
„Русия няма да толерира диктата срещу нея, който все още продължава“, заключи той.

Според българския експерт „разумните хора“ на Запад разбират за какво говори Путин, „но повечето от тези разумни хора нямат реална власт“.

„Разбирането за това у тези, които сега са на власт, може би, за съжаление, ще дойде, едва когато им бъдат нанесени реални щети“, заключи Боян Чуков.

Превод и редакци: Епицентър.БГ

Tagged

1 thought on “Боян Чуков пред ТАСС: След думите на Путин САЩ трябва да разберат, че Русия не може да бъде победена

  1. Предупреди ги преди две години, че Русия няма да позволи да се води война на тяхна територия. Каза им ясно, че включването на войски от натовски държави на страната на украинците, ще предизвика ответна реакция на руснаците и целите им ще са командните центрове на САЩ и ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *