Руската армия превзема още един град! ВСУ губят позиции!

Свят

Изпълняващият длъжността ръководител на Донецката народна република Денис Пушилин разкри, че град Угледар е в оперативен котел и ще бъде завзет „много скоро“, което ще открие възможност за достигане до последните укрепени  пунктове – Краматорск и Славянск.

Той е разказал и за неуспешните опити на украинските войски да контраатакуват в тази посока, съобщават световните издания.

„През нощните часове имаше известни опити от страна на ВСУ за контраатака в посока Павловка. За врага това е болезнена загуба на населен район, на позиции. Но ние имаме абсолютно ясно разбиране за необходимостта да изпълняваме задачите си. Угледар също ще бъде освободен много скоро“, казва Пушилин.

Междувременно руските войски продължават постоянния обстрел на Харков и Одеса, като изваждат от строя военни, енергийни и инфраструктурни съоръжения. Високоточни ракетни обстрели има и в другите части на Украйна. Целта е Киев и украинските военни подразделения да бъдат лишени от всяка възможност за някакви действия срещу руската армия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *