Руската армия превзе огромен украински арсенал и лиши ВСУ от най-важното!

Свят

Специалисти от инженерните войски на руската армия поеха контрол над арсенал на украинските въоръжените сили с хиляди тонове боеприпаси, включително и западно производство, в Харковска област.

 

Това съобщава днес руското министерство на отбраната, цитирано от световните информационни агенции и БТА.

Арсеналът в района на Харков е огромен, с площ от няколкостотин хектара и разполага със складове с хиляди тонове боеприпаси“, посочи министерството. То уточни, че в складовете се съхраняват боеприпаси за реактивни системи за залпово изстрелване с касетъчни бойни глави.

„Точно с такива украинските военни обстрелваха  жилищни райони в населени места, като непрекъснато застрашаваха цивилните“, отбеляза то.

В складовете се съхраняват също боеприпаси за стрелково оръжие, оръдия, артилерия, противовъздушна отбрана и различни гранати, допълни министерството и подчерта, че „освен съветски боеприпаси, в хангарите има мини и западни снаряди“.

По този начин руската армия лишава украинските формирования от най-важното – непрекъснат приток на боеприпаси. Припомняме, че Русия вече унищожи всички украински рафинерии и сега ВСУ нямат гориво, с което да се придвижват. Например ако украински оръдия или ракетни системи открият огън от някой точка, те не могат веднага след това да сменят позицията си, защото няма гориво за влекачите, и така стават лесна мишена за руските удари.

Скоро същото ще се случи и с боеприпасите. А тогава капитулацията е неизбежна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *