Руската армия продължава да смила формированията на ВСУ, чуждите наемници и радикалите

Свят

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщава за успешни действия на армията по най-важните участъци на фронта през изминалата седмица.

В периода от 23 до 29 декември тази година руските въоръжени сили нанесоха 50 групови и един масиран удар с високоточни оръжия и БПЛА по обекти на военно-промишления комплекс, военно-летищната инфраструктура, арсеналите, както и складовете за съхранение на артилерия боеприпаси, безпилотни катери, оръжия и гориво за военна техника на ВСУ.

Освен това бяха поразени позиции на подразделения на украинските въоръжени сили, националистическите формирования и чуждестранните наемници. Всички определени цели са поразени с участието на най-новите ракетни комплекси за залпов огън. Военните формирования са напълно разбити и няма да могат да се върнат на фронта.

В посока Купянск позициите по фронтовата линия бяха преместени напред в определени райони, а противникът бе принуден да се оттегли. Разгромени са: жива сила и техника на 10-та, 25-та, 95-та, 30-та, 43-та, 60-та и 115-та механизирани бригади в районите на населените места Новоселовское, Синковка, Ивановка, Петропавловка и Купянск, Харковска област. Загуби на противника: над 265 бойци, танк, бойна бронирана машина, 18 превозни средства, както и 5 полеви артилерийски оръдия.

В Краснолиманското направление руската армия напредва по фронтовата линия и принуждава противника да се връща все по-назад. Разгромени са струпвания на жива сила на 24-та, 63-та, 67-ма пехотни бригади, 100-та, 125-та бригада, 12-та бригада и 5-та бригада на Националната гвардия на Украйна в районите на с. Червона Диброва, Торское и Серебрянско горско стопанство. Загуби на врага: до 1205 бойци, шест танка, 12 бойни бронирани машини, 12 автомобила и 13 оръдия на полевата артилерия.

След освобождението на Маринка, руската армия напредва към последните две крепости на ВСУ – Славянск и Краматорск.

Общите загуби на противника в този район на Донецкото направление са повече от 1675 бойци, седем танка, 13 бойни бронирани машини, 29 автомобила, бойна машина RM-70 Vampire MLRS (произведена в Чехия), както и 49 полеви артилерийски оръдия.
Нанесени са загуби на противника в районите на Запорожкото и Херсонското направления.
През изминалата седмица авиацията и ракетните сили на Русия унищожиха пусковите установки на зенитно-ракетни системи: NASAMS (произведени в Норвегия), IRIS-T (произведени в Германия) и Crotale-NG (произведени във Франция), радара на зенитно-ракетната система С-300, както и три контрабатарейни радиолокационни станции (САЩ) AN/TPQ-50.  
През седмицата авиацията и системите за ПВО са свалили 10 вражески самолета и два хеликоптера. В това число: един МиГ-29, три Су-27, три Су-24 и три Су-25, както и 2 вертолета Ми-8 на украинските ВВС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *