Руската армия продължава настъплението си към Харков и в Донбас

Свят

Украинските войски загубиха до 145 войници убити и ранени в посока Юг-Донецк за един ден. Това съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от чужди агенции.

„В южно-донецкото направление с въздушни удари и артилерийски огън на групировката „Восток“ са поразени жива сила и техника на противника в районите на населените места Старомайорское и Урожайное на Донецката народна република“, каза Конашенков на брифинг.

Освен това, въоръжените сили на Украйна загубиха танк, американска самоходна гаубица M109 Paladin и три автомобила. Освен това в района на село Ровнопол ВС на РФ спряха дейността на две украински диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ).

По думите на Конашенков, дейността на две украински диверсионно-разузнавателни групи е потисната и в района на село Ривнопол на Донецката народна република.

По-рано беше съобщено, че в ДНР е нанесен удар по командните пунктове на две бригади от въоръжените сили на Украйна. А групировката на силите „Восток“ с помощта на собствени безпилотни самолети победи пунктовете за управление на безпилотните самолети на Въоръжените сили на Украйна в района на Марфопол и Червоное в Запорожка област.

Руската армия продължава настъплението си в купянската посока към втория по големина град – Харков.

Превзели са опорен пункт и два наблюдателни пункта, щурмовите групи продължават настъплението си в района на селище Олшана, пишат чуждестранните агенции.

Защитниците направиха четири опита за контраатака с бронирана техника в района на Петропавловка, Синковка и Олшани.

Артилерийски огън унищожи самоходни оръдия Krab (Полша), M109 „Paladin“ (САЩ) и две 2S3 „Acacia“, артилерийска система M777 (САЩ) и радар AN / TPQ-50 (САЩ), както и минохвъргачен екипаж и пункт за боеприпаси.

Веднага след прехвърлянето си на фронта 82-ра бригада от Въоръжените сили на Украйна започна масово да губи своите машини за разминиране. Forbes пише за това, цитиран от чужди медии.

Само по официални данни това формирование вече е загубило 10% от своите инженерни машини M1132, създадени на базата на бронетранспортьора Stryker.

Все още не е ясно какво е ударило тези машини и дали екипажите им са оцелели.

Възможно е да са станали жертва на мини, които са се опитали да неутрализират.

По-ранните материали на Forbes за прехвърлянето на украински сили на фронтовата линия доведоха до удар на руските ВКС по посочените вражески позиции и последваща забрана на работата на чуждестранни журналисти в зоната на „спецоперацията“ от украинското командване.

Публикувани са кадри как бойците от група „V“ отблъскват настъплението на Въоръжените сили на Украйна на Времевския перваз на кръстовището на ДНР и Запорожка област.

Два дни подред украински бойци се опитваха да започнат офанзива в MRAP и танк в района на Село Урожайное на Донецката народна република, пишат чужди издания.

На 21 август дрон засича настъплението на вражеска колона. Артилерията удари украинския танк, но колоната продължи да се движи.

След това артилеристите засилиха огъня си, врагът беше принуден да се обърне и да избяга.

На 22 август противникът направи опит за настъпление със същите сили. Този път танкът беше взривен от руската мина и беше обездвижен.

Вражеският десант изскочи от машините и се скри в горския пояс, по който руската артилерия водеше усилен огън.

Публикувани бяха кадри от боевете на фланга на Бахмут.

Артилеристите от 123-та бригада от група войски „Юг“ унищожават украинските бойци в северно направление, пишат чужди агенции.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *