Руската армия продължава настъплението във всички направления

Свят

В рамките на последните 24 часа руските сили са атакували на почти всички направления на фронта. За денонощие са възникнали 82 военни сблъсъка.

Това съобщи в своята сводка Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, информира „УНИАН“.

Отбелязва се, че в Купянското направление украинските войници са били атакувани 15 пъти в районите Синковка и Ивановка в Харковска област.

По-специално са нанесени въздушни удари в районите на селата Ивановка и Куриловка, Харковска област. Около 10 населени места са подложени на артилерийски и минометен обстрел – Двелетная, Петропавловка, Кучеровка, Ивановка, Кисловка, Берестово в Харковска област.

В същото време, както посочва Генералния щаб на Украйна, в Лиманското направление силите за отбрана са отбили три противникови атаки в района на Надежда в Луганска област.

Нанесени са въздушни удари край Надежда, Невски, Луганска област и Спорни, Вьемка, в Донецка област.

Около 15 населени места са пострадали от артилерийски и минометен обстрел, включително Невское, Кременная, Белогоровка в Луганска област и Новосадово, Торское, Спорное в Донецка област.

Съобщава се, че в Бахмутско направление украинските войници са били атакувани в районите на населените места Богдановка, Хромово, Андреевка, Дружба в Донецка област.

Нанесени са въздушни удари край Клещиевка и Ню Йорк, Донецка област. Около 20 населени места са подложени на артилерийски и минометен обстрел, по-специално Калиновка, Ивановское, Клещиевка, Андреевка, Одрадовка, Курдюмовка в Донецка област.

В Авдеевското направление руските сили са провели щурмови действия с подкрепата на авиацията в районите на населените места Керамик, Степное, Авдеевка, Тоненкое, Опитное, Невелское, Донецка област.

Тук украинските сили за отбрана са били подложени на около 20 противникови атаки. Руските сили нанесоха и въздушен удар близо до Новокалиновое и Орловка, Донецка област. Повече от 10 населени места бяха подложени на артилерийски и минохвъргачен обстрел, включително Керамик, Степное, Авдеевка, Опытное, Северное, Тоненкое в Донецка област.

В Мариинско направление руските части са провели щурмови операции с подкрепата на авиацията в районите на Маринка и Новомихайловка на Донецка област.

Около 10 населени места са били подложени на артилерийски и минохвъргачен огън от руските сили, в по-специално Красногоровка, Александропол, Георгиевка, Марьинка, Новомихайловка, Катериновка в Донецка област“, ​​се казва в информацията от Генералния щаб на ВСУ.

Освен това в Шахтьорско направление украинските войници са били атакувани в района на Пречистовка и Золотая Нива в Донецка област. Около 20 населени места са подложени на артилерийски и минометен обстрел, по-специално Водяное, Угледар, Пречистовка, Золотая Нива, Благодатное, Урожайное в Донецка област.

В Запорожското направление украинските войници са атакувани в района на Вербовое и Работино в Запорожка област.

Руските въздушно-космически сили са нанесли въздушен удар край Малая Токмачка. Повече от 15 населени места са подложени на артилерийски и минометен обстрел, по-специално Белогорье, Орехов, Новоданиловка, Новоандреевка, Малие Щербаки, Пятихатки в Запорожка област.

Всичко това означава, че руските сили са в настъпление по всички фронтове, а украинските части са в отбрана и постепенна загуба на позиции, които са обсипвани с артилерия, ракети и дронове без прекъсване.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *