Руската армия удари с ракети Запорожие и Кривой рог! Бойните възможности на ВСУ стават все по-малки!

Свят

Руските сили са поразили с ракети обекти на промишлената и енергийната инфраструктура на Запорожие, информира „УНИАН“.

 

Разрушени са частни предприятия, които произвеждали продукция с двойно предназначение – цивилно и военно. По-рано Москва обеща, че всички предприятия, които произвеждат военна продукция ще бъдат унищожени. Така се ликвидира самата възможност на украинските въоръжени сили/ВСУ/ да водят каквито и да било военни действия – било то настъпателни или отбранителни.

Разрушени са и обекти на енергийната инфраструктура, макар че от Киев непрестанно твърдят, че руските ракети били вече на привършване. Явно ракетите няма да привършат, защото предприятията от руският военно-промишлен комплекс работят с пълна пара.

А според военните експерти, ВСУ вече са на изпарения, защото запасите им от боеприпаси и бензин са на привършване. Отделно, частите на руската армия, които са на територията на Беларус правят много трудни доставките с оръжия и боеприпаси от Запада. Що се отнася до бензина, него вече няма да го има и в самите европейски страни, след като Брюксел сложи таван на цените на руския петрол, а Русия отказа да го продава на страни, които се ръководят от този таван.

В същото време, руската армия е обстреляла и Кривой Рог през тази нощ. Ударени са предприятия от енергийната и военна инфраструктура.

За взривовете съобщава началникът на военната администрация в Кривой Рог Александър Вилкул в канала си в Telegram.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *