Руската армия намери цаката на американските Хаймърси! Ето как ще ги сваля без проблеми!

Свят

Руските военни получиха нов софтуер за повишаване ефективността на поражението на ракетите от американските ракетни системи за залпов огън „Хаймърс“.

 

Благодарение на многобройни изследвания, руските военни успяха успешно да получат кодовете на тези ракети, което ще направи процеса на откриването и унищожаването им изключително ефективен, пишат чуждите агенции.

Кодовете бяха включени в съответната програма и сега ракетчиците и артилеристите в руската армия започват да получават и използват модернизираните системи за противовъздушна отбрана, за да сведат на нула атаките на ВСУ.

Според медиите, новият софтуер позволява на руските въздушни комплекси по-лесно да откриват американските ракети HIMARS RSO и да ги свалят. Отбелязва се, че благодарение на актуализирания софтуер, много такива ракети вече са свалени, въпреки че общата ефективност на използването на новия софтуер за противовъздушна отбрана не се разкрива.

Първоначално се смяташе, че HIMARS, пуснати в експлоатация, са неефективни оръжия, но в процеса на използването им се оказа, че последните създават висока заплаха. Независимо от това, руските военни успяха да се справят с проблемите на прихващанията на подобни ракети и като се вземат предвид получените кодове и актуализирания софтуер, неутрализирането на такива атаки вече е много по-голямо, отколкото през последните месеци.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *