Руската армия унищожи всички турски „Байрактари“, а групата „Център“ громи противника

Свят

Според последните съобщения, руската армия е унищожила още един турски разузнавателно-ударен дрон Bayraktar TB2, информират световните издания.

Западни експерти разкриха, че този дрон е един от малкото, останали на разположение на въоръжените сили на Украйна. Въпреки големите очаквания на Киев за тези устройства, реалността се оказа далеч от очакваното.

Турските дронове Bayraktar се превърнаха в пример за успеха на руските системи за противовъздушна отбрана и радиоелектронна борба. Последният от тях беше унищожен над руските позиции в района на Кинбурнската коса: в резултат на сближаване с руските сили дронът беше унищожен от противовъздушната отбрана.

На мястото на свалянето са открити малки управляеми бомби от типа MAM-L. Освен това в последното денонощие се появи информация, че над руска територия е свален още един Байрактар. Вероятно последният.

Групата войски „Център“ на руската армия успешно е неутрализирала противниковите атаки и напредва в дълбочина към Славянск и Краматорск.

Според източници от зоната на боевете, сраженията се водят в районите на населените места Невское, Нововодяное в ЛНР и Торское в ДНР, съобщават световните издания.

Петнадесета мотострелкова бригада под командването на подполковник Буйлов успешно громи позициите на ВСУ в ЛНР и ДНР. Благодарение на умелите тактически маневри на бригадата селищата Надея, Сергеевка и Новоегоровка. са завзети от руските сили.

Информацията за ситуацията в Новоегоровка се потвърди. Както стана известно, благодарение на активните щурмови действия беше възможно да се принудят въоръжените сили на Украйна да напуснат тези населени места, а интензивното настъпление на руските войски изплаши въоръжените сили на Украйна толкова много, че беше решено да се изтеглят от други населени места поради заплахата от обкръжение.

Частите на руската армия са успели да настъпят на фронт от над 4 км. и до 2 км. в дълбочина в отбранителните формации на противника.

В района на Серебрянско лесничество 234-ти десантно-щурмови полк под командването на гвардейския полковник Василиев успешно е спрял украинска атака.

Въоръжените сили на Украйна са претърпели огнево поражение, а руските войски бързо са навлезли дълбоко в отбраната на въоръжените сили на Украйна.

Според данните, живата сила и техника на 21-ва, 63-та, 67-ма механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна, както и 5-та оперативна бригада на Националната гвардия на Украйна са били разбити в районите на населените места Терни, Торское и Ямполовка на ДНР.

В районите на населените места Торское в ДНР и Новолюбовка в ЛНР са унищожени складове за боеприпаси на 44-та бригада на Въоръжените сили на Украйна и 100-та бригада на териториалната отбрана.

По предварителни данни загубите на ВСУ възлизат на около 190 бойци, шест бойни бронирани машини, пет пикапа, две гаубици Д-20, едно оръдие Д-30, две самоходни артилерийски установки „Гвоздика“, както и една американска радиолокационна станция за контрол на батарейните битки AN/TPQ-50.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *