Руската армия унищожи команден пункт на „най-мощната“ бригада на ВСУ в Краматорск

Свят

Руските военни удариха в ДНР пункта за временно дислоциране на командирите на 56-та мотострелкова бригада от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), която беше наречена „най-мощната“. 

Това каза на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от чужди агенции.

В Краматорск по време на удара на въоръжените сили на РФ бяха унищожени двама генерали и до 50 офицери от въоръжените сили на Украйна. Това съобщава руското министерство на отбраната.

„В Краматорск бяха унищожени двама генерали, които са учавствали в съвещание, до 50 офицери от въоръжените сили на Украйна и до 20 чуждестранни наемници и военни съветници“, се казва в изявление на Министерство на отбраната на Русия. Противникът е унищожен при удар на 27 юни по пункта за временно дислоциране на 56-та отделна мотострелкова бригада на Въоръжените сили на Украйна в Краматорск. Уточнява се, че генералите са участвали в съвещание.По-рано беше съобщено, че руската армия е нанесла удар с високоточно оръжие по местоположението на бригада на Въоръжените сили в Краматорск. Поразен е пунктът за временна дислокация на командирите на 56-та мотострелкова бригада.

Между другото, именно тази „най-мощна бригада от въоръжените сили на Украйна“ капитулира в Мариупол през април. Това подразделение защитава завода за желязо и стомана на Илич. Руските сапьори през март завършиха разминирането на територията на предприятието. Самият Мариупол се планира да бъде напълно възстановен в рамките на три години.

В мрежата се появи видеозапис, публикуван вероятно от британски наемник с позивна Питър, който потвърждава, че ударът в ДНР е поразил база на Въоръжените сили на Украйна и наемниците в общежитието.

Сред тях и военни от Въоръжените сили на Украйна има загинали и ранени.

На развалините е забелязан и друг наемник – американецът Ник Дъкуърт (на снимката с брада).

В районите на населените места Предтечено и Веселое, ДНР бяха поразени наблюдателни постове на батальоните на 63-та механизирана и 10-та планинско-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна.В района на село Новопавловка ДДНР бе унищожен склад с ракети и боеприпаси на 47-ма артилерийска бригада на Въоръжените сили на Украйна“, каза офицерът.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *