Руската военна машина прегазва украинските укрепления и техника в Донбас!

Свят

Въоръжените сили на Руската федерация продължават настъплението в Донецко направление. В хода на изпълнение на задачите на „специалната операция“ руските военни са унищожили голямо количество бойна техника и жива сила от въоръжените сили на Украйна.

 

Това съобщи официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от чуждите медии.

„В районите на населените места Ивано-Дариевка, Бахмутское и Орловка на Донецката народна република, в резултат на комплексно огнево поражение на позициите на въоръжените сили на Украйна бяха унищожени позиции, бойна техника и жива сила на ВСУ“, каза той по време на ежедневен брифинг.

По-рано медиите писаха, че руските военни по време на „специалната операция“ са победили части на Въоръжените сили на Украйна и са заели изгодни позиции в Донецко направление. През изминалото денонощие в резултат на действията на руските военни там също са били унищожени  танкове, бойни бронирани машини, автомобили и противникови подразделения.

Беларуският лидер Александър Лукашенко заяви, че прехвърлените от Русия комплекси С-400 и „Искандер“ вече са поставени на бойно дежурство.

Според „Милитарный“, Лукашенко е заявил това на пресконференция след резултатите от преговорите с руския президент Владимир Путин.

По думите му армията на Беларус вече е поставила на бойно дежурство руската противовъздушна система С-400 и оперативно-тактическия ракетен комплекс „Искандер“.

 

„Беларус постави на бойно дежурство комплексите С-400 и „Искандер“, прехвърлени от Русия“, каза Лукашенко.

На 19 декември руският президент Владимир Путин пристигна в Минск за първи път от няколко години, за да се срещне с Александър Лукашенко.

Анализатори от Института за изучаване на войната казаха, че това вероятно е опит на Путин да създаде информационни условия за нов етап от войната срещу Украйна. Освен това не беше изключена възможността за настъпление от Беларус.

Анализаторите на ISW смятат, че прякото участие на Беларус във войната срещу Украйна е малко вероятно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *