Руската група „Буря“ срива позициите на ВСУ и решава задачи от особено значение

Свят

В светлината на активните действия в зоната на Специалната операция, Русия засилва възможностите си за поддръжка от въздуха. За целта се създава специална авиационна група, която получи кодовото наименование „Буря“. Това звено, според данните, ще бъде могъщо острие на атаката и ще решава задачи от особено значение, пишат чуждестранните агенции.

Това нововъведение във военната структура на страната може да се превърне в истинска гръмотевична буря за врага, тъй като по размер новата група е сравнима с пълноценен авиационен полк.

Според източници „Буря“ се състои от три ескадрили с различно предназначение: Су-34, Су-24 и ударни хеликоптери. Това подразделение е комплектувано от най-добрите пилоти доброволци от действащите военнослужещи и ветерани.

Решението за създаване на „Буря“ е продиктувано от увеличения брой задачи за бомбардировъчната авиация в рамките на „операцията“. В същото време, предвид технологичния прогрес и активното производство на съвременни боеприпаси, беше необходимо да се създаде единица, способна да използва тези ресурси възможно най-ефективно.

Подчертава се, че основният акцент ще бъде поставен върху масираното използване на авиобомби, които се считат за едно от най-ефективните средства за поразяване в съвременната война. Благодарение на универсалните модули за планиране и коригиране, дори старите съветски бомби могат да бъдат превърнати в прецизни оръжия, способни да поразяват цели извън обсега на врага.

Интересното е, че новото звено най-вероятно ще има специална командна верига, в която управлението и поставянето на задачи ще се извършват не само от висшестоящите началници на авиацията, но и от висшето ръководство на Генералния щаб и Министерството на отбраната. Това, разбира се, подчертава особеното значение на това подразделение в цялостната структура на въоръжените сили.

Руските войски нанесоха удар по пункт за временна дислокация на националния батальон „Азов“. Това съобщи ръководителят на пресцентъра на група „Юг“ Вадим Астафиев, цитиран от чуждестранни медии.

„В Александро-Калиновското оперативно направление стрелците от Южната група войски нанесоха огневи удар по пункта за временно дислокиране на националистическия батальон „Азов“. Унищожени бяха четири автомобила“, каза Астафьев, чиито думи са цитирани в телеграм канала на руското министерство на отбраната.

Той също така добави, че стрелците от група „Юг“ са поразили струпването на жива сила на 81-ва аеромобилна бригада на Въоръжените сили на Украйна и склад за боеприпаси. Освен това с контрабатареен удар бяха унищожени 120-мм минохвъргачка и две вражески бронирани машини.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че три бригади от Въоръжените сили на Украйна са ударили едновременно военните. В Краснолиманско направление системата за противовъздушна отбрана Бук-М3 ликвидира украински самолет Су-27, както и две ракети HIMARS.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *