Руската мощ в действие: Москва предложи помощ на САЩ срещу коронавируса!

Свят

Русия е готова да помогне на САЩ в борбата с коронавируса. Това съобщи посланикът на РФ в Америка Анатолий Антонов, цитиран от руската преса.

Нещо повече. Самият Доналд Тръмп вече няколко пъти провежда разговори с руския президент Владимир Путин по въпросите на епидемията от коронавирус. Руският държавен глава е обяснил ситуацията на Тръмп и е изразил готовност за сътрудничество и оказване на помощ.

„Нашите тестове показаха своето високо качество в Китай, Индия и Иран, пратени са и в Италия. Обикновените американци трябва да знаят: при необходимост Русия е готова да помогне на САЩ, както неведнъж сме предлагали помощ при потушаването на пожари в Калифорния“.

Това пише в съобщение на руското посолство в социалните мрежи, както и на сайта на Кремъл.

В същото време Антонов отбелязва, че някои американски медии публикуват лъжи относно ситуацията с коронавируса по света.

„Безпокойство предизвиква появата на лъжлива информация в някои американски медии за уж неефективната работа на руското правителство в борбата с новата болест. Правят се нелепи сравнения от някои псевдо специалисти, които се опират на извадени от контекста изявления на руски официални лица“, констатира руското посолство в САЩ.

Посланик Антонов обяснява, че става въпрос за „груб опит да се отклони вниманието на обществеността в САЩ от тежката ситуация с коронавируса в страната и да се съсредоточи то върху положението в други държави“.

Броят на заразените в САЩ достигна 450 000 души.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *