Докато свършат преговорите, ще свърши и войната! Познайте кой ще е потърпевш!

Свят

Преговорите между делегациите на Русия и Украйна в Гомелска област на Беларус приключиха. Това предават световните медии. 

Точното място на срещата на делегациите се пази в тайна от съображения за сигурност.

По-рано стана известно, че Украйна настоява за изтегляне на всички руски войски от територията на страната, както и от Крим и Донбас, които се считат за украински в Киев.

Кремъл не разкри предварително целите си, но изтъкна, че полза трябва да има и за двете страни.

След края на преговорите съветникът на шефа на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк съобщи, че страните са определили приоритетните теми, по които са набелязали конкретни решения. Сега делегациите ще се върнат в своите столици, за да проведат консултации. Подоляк заяви, че на втория рунд от преговорите, ако има такъв, темите ще получат развитие. За Украйна основна цел на срещата бе обсъждането на прекратяването на огъня, подчерта Подоляк.

Както БЛИЦ съобщи, преговорите между руската и украинската делегация в Беларус бяха отложени за понеделник сутринта, тъй като представители на Киев са решили да влязат в републиката от страната на Полша, съобщават световните издания, позовавайки се на беларуския политолог Юрий Воскресенски, който е близък до съорганизаторите на срещата.

По-рано бе съобщено, че с полски хеликоптер в Беларус са пристигнали шефът на парламентарната група на „Слуга на народа“ Давид Арахамия, министърът на отбраната на Украйна Алексей Резников и заместник-външния министър на Украйна Николай Точицкий.

Руската делегация е оглавена от помощника на президента и бивш министър на културата на Русия Владимир Мединский.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *