Руските войски нахлуха в предградието на Бахмут! Продължават боевете и в самия град! И Видео

Свят

Още веднъж искам да потвърдя пълното освобождаване и прочистване на територията на Соледар от части на украинската армия, заяви олигархът Евгений Пригожин, който е с създател на ЧВК „Вагнер“.

 

Той твърди, че украинските части са разгромени и прогонени от града.

„Цивилните бяха изтеглени, украинските части, които не искаха да се предадат, бяха унищожени.  За никакъв хуманитарен коридор не може да се говори. Пристъпихме към разчистване на шахтите“, добавя руският олигарх.

Междувременно военният експерт Борис Рожин разкри, че село Опитно в южните покрайнини на Бахмут, за което от няколко месеца се водеха боеве, е преминало под контрола на ЧВК „Вагнер“. В самия град продължават боевете в югоизточните квартали на града и в индустриалната зона.

Междувременно стана ясно как са унищожени непробиваемите украински укрепления. Руската армия е използвала „Слънцепек“, който изгорил вражеските позиции и укрепленията до основи.

Руската армия използва тежки огнехвъргачни системи „Слънцепек“ за прочистване на вражеските укрепления. На публикуваните кадри е заснет залп от една от инсталациите. Трябва да се отбележи, че след залпа, врагът не успява да отвърне на удара, поради пълното унищожаване на позицията и боеприпасите.

Ето видеото

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *