Прехвалените азовски „киборги“ се предадоха на руската армия! Тези от Донбаския котел скоро ще ги последват!

Свят

Руската агенция РИА Новости цитира руското министерство на отбраната да съобщава, че от 16 май оръжие са сложили общо 2439 украински бойци, които са били блокирани в „Азовстал“, включително 531 през вчерашния ден, които според военното ведомство в Москва са били последната група от укрилите се в комбината.

 

„Територията на металургичния комбинат „Азовстал“ е напълно освободена“, заяви руското министерство на отбраната. „Подземните съоръжения на предприятието, където се криеха украинските бойци, вече е под пълния контрол на руските въоръжени сили.“

 

Командирът на батальон „Восток“, който освободи Мариупол обясни, че неговата задача не е да брои пленниците, защото те се поемат от хората на вътрешния отдел. Може някой от „Азов“ да е останал вътре, но това скоро ще се изясни от групата, която прочиства катакомбите.

 

Както отбеляза командирът на бригада „Восток“, освободила Мариупол Александър Ходаковски, излизащите нямат знак „Азов“ на челото си, така че разследващите органи тепърва ще установят кой е пред тях – „азовец“ или боец ​​от въоръжените сили на Украйна.

Затворниците ще разкажат какво се е случило и има ли още някой вътре, когато с тях започнат да работят професионалисти, казва ръководителят на бригада „Восток“ в интервю за Ukraina.ru.

Ходаковски обърна специално внимание на факта, че украинският президент Владимир Зеленски няма нищо общо с предаването на своите военни. Сега украинските пропагандисти се опитват да представят капитулацията като евакуация. Излизането от Азовстал и капитулацията на украинските бойци е изключително резултат от руската специална операция.

„Това е комбинирана операция – военна и специална. Работата беше извършена, включително с методи под прикритие. Никой от украинска страна не е управлявал и не управлява тези процеси. „Азов“ и другите в катакомбите изпаднаха в пълна безнадеждност и бяха принудени да вдигнат бели знамена. Следователно това изобщо не е „евакуация“, това е срамна капитулация“, каза Ходаковски, сравнявайки изтеглянето от Азовстал с капитулацията на германците край Сталинград.

Просто обкръжените, деморализирани, ранени войници на Украйна не искаха да умрат и предпочетоха да се предадат, за да спасят собствения си живот, обобщава Ходаковски. Той нарече всички изявления на Зеленски жалък опит за минимизиране на негативния ефект от срамното поражение и „предаването в плен на прехвалените азовски киборги“, уточни командирът на бригада „Восток“.

„Сега показахме на всички наши въоръжени сили, че врагът може да бъде победен дори когато е в условията на града, а ние, намирайки се в условията на война в града, можем да го победим. Дори когато врагът е достатъчно подготвен, достатъчно оборудван и мотивиран“, заключи Александър Ходаковски.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *