Руските войски разположиха мощни танкове на подстъпите към Харков

Свят

Руските войски разположиха модернизирани танкове Т-62М в северната част на Харковска област на подстъпите към град Харков, съобщава Defense Express, позовавайки се на съобщения в социалните мрежи и анализ на данни с отворен код.

Това е голяма танкова групировка, която вероятно има задачата да щурмува и прегази украинските позиции веднага след като артилерията, авиацията и ракетните войски приключат с предварителната обработка на тези позиции, пишат медийните ресурси. Простите факти говорят, че след такава обработка, от украинските укрепления не остава почти нищо, а ако има минирано пространство то е разчистено от ударите на ракети, бомби и миночистачи.

При това положение за руските танкове на остава много работа. Но така и трябва, защото работата на танковете не е да разрушават укрепления, а да пробият отбраната и да напреднат колкото може по-навътре като унищожат или изтласкат остатъците от противника, да направят предмостие и да продължат да развиват успеха по-нататък.

Тоест, появата на танкове в Харковска област говори, че руската армия има намерение бързо да се придвижи през украинските укрепления и да щурмува самия град. За такива действия има сериозни основания, защото руският боен танк Т-62М е изключително мощен и напълно приспособен както да извършва бързи пробиви, така и да се бори ефективно срещу заплахата от безпилотни летателни апарати.

Основният боен танк Т-62М има допълнителна защита срещу дронове под формата на електроника, която предупреждава за появата на дронове много преди те да се появят в зрителното поле на танкистите. Бойните машини са снабдени и с кумулативни решетки, които пречат на дроновете да приемат командите на своите оператори и така ги правят лесна плячка за танкистите. Тези танкове имат и реактивна броня Контакт-1, която осигурява допълнително ниво на защита на екипажите.

Снимките показват танкове Т-62М, камиони Урал и друга техника. От 5 май те вече използват нов тактически знак под формата на зачеркнат диамант. Номерът 133 на една от машините означава, че този танк може да принадлежи на руския 1856 мотострелкови батальон/4-ти калужки батальон, който е причислен към 4-та гвардейска танкова дивизия, 1-ва гвардейска танкова армия на Западния военен окръг.

Това са сериозни военни формирования, които натрупаха голям боен опит и са предназначени да прегазят противника и да стигнат до определената цел, която в случая е град Харков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *