Руските лекари разбиха твърденията на Запада, че опозиционерът Навални бил отровен! Ето каква е истината!

Свят

Лекарите от руския град Омск проведоха изследвания за наличието на отровни вещества – инхибитори на холинестеразата в тялото на политика Алексей Навални. Резултатът от изследванията беше отрицателен.

Това каза началникът на отделението по токсикология в болницата за спешна медицинска помощ  № 1 в Омск, Александър Сабаев, в отговор на недоказаните твърдения на немски медици от болница „Шарите“, че в тялото на опозиционера били открити отровни вещества.

Александър Сабаев отбеляза, че веднага след приемането на пациента в болницата са били извършени тестове за наличие на наркотични и синтетични вещества, като и психоделици в тялото му, съобщава Интерфакс. Сабаев обърна специално внимание на факта, че при Навални няма клинична картина, която е характерна за отравяне с холинестеразни инхибитори.

„Не са открити токсични вещества в тялото на Навални. И съдейки по това, което сега се пише в медиите, германците също не са намерили нищо подобно “, заяви и анестезиологът-реаниматор на Министерството на здравеопазването на Русия Андрей Бутров пред вестник „Взгляд“, коментирайки докладите за здравния статус на блогъра Алексей Навални, който се лекува в Германия.

„Инхибиторът на холинестеразата, за който говорят в германската клиника, не е някакъв специфичен препарат. Това е голяма група препарати, които в една или друга степен имат подобни свойства. Следователно не е ясно защо сега (когато все още няма точна диагноза, потвърдена токсикологично, лабораторно и документално) започна да се говори за отравяне. На първо място, в Германия трябва да се постараят да намерят в тялото на Навални конкретния препарат, от който, според тях, би могло да настъпи отравяне, понеже всички останали симптоми са признаци на метаболитни нарушения, А ако не намерят такъв препарат, ще е по-добре да млъкнат и да не говорят за отравяне “, обясни анестезиологът.

По-рано, от немската клиника „Шарите“ съобщиха, че започнали да лекуват политика с атропин. Борис Топлий, началник на отделението по анестезиология и реанимация № 1 на Център „Пирогов“, обърна внимание на факта, че това лечение е предписано на Алексей Навални още в Русия . Инжекции с лекарството атропин са били прилагани на пациента още в първите минути след приемането му в болницата, съобщава РИА Новости.

„Атропинът е антихолинестеразно лекарство, което винаги се използва в такива случаи. Ако някой се съмнява и говори за отравяне, лекарите от Омск вече обявиха, че са готови да предоставят всички първични биоматериали, взети от Навални. Лекарите направиха всичко възможно, за да му помогнат и не разбирам защо трябва да се оправдават за нещо “, заключи събеседникът.

Топлий отбеляза, че не е чул нищо ново от изявлението на германската клиника. Омските лекари вече са работили над версията за отравяне с холинестеразни инхибитори, но тя не е била потвърдена.

Лекарят-токсиколог Евгений Абулханов обясни, че когато човек е отровен с вещества от групата на инхибиторите на холинестеразата, той има симптоми като пяна в устата, учестено дишане, рядък пулс, разширени зеници. Специалистът обърна внимание на факта, че при Навални изобщо е нямало такива признаци.

Руските лекари също изразиха готовност да предадат резултатите от лабораторните изследвания и проби от биоматериали на Навални, на германските си колеги от клиниката „Шарите“, което би позволило на чуждестранните специалисти да получат пълната картина на заболяването.

Само ще отбележим, че от немската клиника не е постъпвало такова искане. Защо?! Ами много просто. За да не се обърка предварително изготвения план, който предвижда Навални да е бил отровен от руските тайни служби. Вероятно по заповед на Путин, понеже Западът обвинява руския лидер за всичко, което се случва, дори за четирите годишни времена. А иначе, Владимир Путин си има предостатъчно друга работа, и изобщо няма време, нито желание да се занимава с провалени политици като Навални, които не са в състояние да изкарат и стотина души на протест.

Защо трябва да се отравя такъв опозиционер?! Ами че него би трябвало с перце да го галят. Каква по-добра опозиция от тази, която не може да влияе на хората, нито да ги изкара на протест?!

Така Русия отново обърка коварните планове на Запада. За пореден път. И ще го прави, докато евроатлантиците не разберат, че Русия не е лъжица за тяхната уста.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *