Руският „Рой ВоZмездия“ тръгна срещу Украйна, военни обекти трещят на провала

Свят

Руските войски атакуват южната част на Украйна с дронове, които те наричат „Рой ВоZмездия“/Роякът на Възмездието/. Поради това е обявена въздушна тревога в областите Николаевска, Одеска, Херсонска, Хмелницка, Виницка, Кировоградска и Днепропетровска.

ВВС съобщиха за изстрелване на БПЛА от полигона Чауда (Крим), пише УНИАН.

Руската атака през нощта е била мощна, но не с рекорден брой дронове, отбеляза Юрий Игнат, представител на командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна.

„Както говорим от няколко месеца, руските сили започнаха по-интензивно да използват атакуващи БПЛА от Shahed и други видове. За съжаление, противникът вече има способността да произвежда свои собствени продукти във връзка с атакуващи дронове“, отбеляза Игнат.

Юрий Игнат: Коленете на руските пилоти ще се разтреперят, когато F-16 се появят в украинското небе - Pan.bg

Така че, добави той, в тази връзка има нови предизвикателства и заплахи, на които трябва да отговорим и да използваме нови средства за противодействие на врага, които Украйна все още може да си позволи.

Руснаците атакуват Украйна с „Шахеди“: в много райони е обявена тревога. Две групи ударни БПЛА на излетяха към брега на Одеска област.

Руските войски атакуват южната част на Украйна с дронове-камикадзе. Група ударни БПЛА се появи във въздушното пространство на Николаевска област, посоката на движение е северна.

Впоследствие беше съобщено, че втората група ударни БПЛА на руснците летят към брега на Одеска област. Движението на БПЛА е забелязано в посока към района на Измаил.

През нощта въоръжените сили на Руската федерация атакуваха Виницка област с безпилотни летателни апарати „Шахед“. Това съобщиха ВВС на Въоръжените сили на Украйна в Telegram.

Според командването руските дронове са се движели в посока към град Немиров. Междувременно в интернет се появи информация за експлозии във Виницка област.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *