Руски експерт обясни каква тактика включва Москва, за да направи ракетните удари свръх ефективни!

Свят

Военният анализатор и директор на Музея на военновъздушните сили Юрий Кнутов заяви, че руските военни са използвали нова тактика за нанасяне на ракетни удари срещу Украйна. Той каза това в интервю за „Mосковски комсомолец“.

 

„Ако преди използвахме само ракети „Калибр“, а след това се включиха и безпилотни самолети камикадзе от типа „Геран“, сега използваме безпилотни самолети, които почти изпреварват основната маса ракети и отвличат вниманието на системата за противовъздушна отбрана, принуждавайки противника да хаби ракети за изключително евтини и безполезни безпилотни самолети„, каза Кнутов.

Според него именно „всеобхватността и промяната в състава на средствата за нападение“ позволяват да се нанасят свръх ефективни удари по инфраструктурата на Украйна. В резултат на това, използвайки новата тактика, са унищожени четири дивизии за противовъздушна отбрана на украинските въоръжени сили, а самата им противовъздушна отбрана е разнебитена.

По-рано беше съобщено, че руските въоръжени сили са разработили ефективни тактики срещу HIMARS, които са доставени на украинските въоръжени сили от САЩ.

Експертът Василий Дандикин обясни, че руската техника за противовъздушна отбрана се е научила да сваля украински ракети и сега руската армия „ловува“ директно за пусковите установки.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи, че край Харков е открита позиция на украински части и е унищожена радарна станция на зенитно-ракетната система С-300, принадлежаща на украинските въоръжени сили.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *