Руски експерт разказа как се прочистват катакомбите на завод „Азовстал“ от остатъчните украински подразделения!

Свят

Едуард Басурин, заместник-началник на Управлението на народната милиция на ДНР, е заявил, че специални огнехвъргачни подразделения ще бъдат използвани за справяне с украинските сили, които се намират в подземните съоръжения на „Азовстал“ и металургичния комбинат „Илич“ в Мариупол, съобщават световните издания.

Басурин е заявил, че спецназовците ще използват огнехвъргачките за окончателното прочистване на останалите части на противника, укриващ се в подземните структури на промишлените зони в Мариупол.

„Имаме опит в използването на далекобойни и ръчни огнехвъргачки, те се оказаха много добри по време на разчистването на металургичния комбинат „Илич“.

Сега се създават специални щурмови групи, които да ги използват в катакомбите, където се намират украинските сили.

Експертът Алексей Леонков разкри, че за изгонването на окопалите се в двата завода бойци ще бъдат използвани руските огнехвъргачки.

Целият проблем, според него, е как да се стигне близо до подземните укрития, които „азовците“ защитават с няколко огневи точки. Тук не може да се използва тежка артилерия, за да не бъдат погребани намиращите се вътре.

Следователно, според експерта, на помощ на щурмовите отряди ще дойде силно огнево прикритие. Тоест, по огневите точки ще се изсипе огнена буря от оръдия огнехвъргачи. И когато температурата там стане непоносима противникът ще се отдръпне навътре.

В това време вътре ще нахлуят щурмовите отряди с ръчни огнехвъргачки. И те ще бъдат принудени да се оттеглят все по-навътре в катакомбите, докато не бъдат заврени в миши дупки.

Тогава в подземните укрития ще влязат роботи-резачи, които ще премахнат всякаква метална преграда и противникът, останал без никакво прикритие ще бъде принуден да се предаде. Ако не искат, тогава отново ще заработят огнехвъргачките, за да ги стимулират да се предадат колкото може по-скоро и да бъдат изведени навън. Но вече като пленници.

Така щурмовите групи ще поемат контрола върху всички съоръжения на двата завода в Мариупол.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *