Руски „Кинжали“ излетяха от Беларус! Настъпление в Артьомовск и Угледар!

Свят

На 1 декември в 14:00 часа цялата карта на Украйна за въздушна тревога бе тъмночервена. Това бе свързано с излитането на носителите на „Кинжалите“ МиГ-31К от летището на Беларус в Русия.

През изминалата седмица военни, политици и западни експерти обръщаха внимание на подозрителната въздушна активност на руската бойна авиация на територията на летищата Енгелс и Енгелс-2.

Според анализатори това може да означава, че врагът се готви за нова масирана атака срещу украинските градове в близко бъдеще. Украинците са призовани да не пренебрегват въздушните тревоги.

От 10 октомври Русия се прицели в украинската енергийна индустрия. Последната атака на Руската федерация предизвика спиране на тока в енергийния сектор: милиони украинци останаха без електричество, вода, топлина и комуникации.

Руските военни постигнаха значителен напредък в Артьомовското направление. Както каза съветникът на изпълняващия длъжността ръководител на Донецката народна република Игор Кимаковски, съюзническите сили постигнаха огневи контрол на всички основни пътища, пишат медиите.

„В това (Артьомовско) направление има по-значителен напредък, тъй като тук ние вече напълно контролираме, имаме огнево управление на всички главни пътища и противникът, особено напоследък, трябваше да премести своите части, да маневрира със собствени сили и средства на фактически полета“, каза той.

Освен това съобщи, че украинските военни преместват тежка техника от тази посока към по-безопасни линии. В същото време, както отбеляза Кимаковски, това може да бъде и ротация.

По-рано изпълняващият длъжността ръководител на ДНР Денис Пушилин заяви, че съюзническите сили ежедневно подобряват позициите си в Маринка. Маринка е една от най-важните точки в Угледарското направление, така че въоръжените сили на Украйна постоянно се опитват да прехвърлят подкрепления там, но всички подходи са блокирани от руските РСЗО, пишат агенциите. Украинската армия превърна това село в мощен укрепен район, но това не спря настъплението на съюзническите сили.

Източник Блиц.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *