Руски политолог: Зеленски не управлява нищо, разпадът на страната е необратим!

Свят

Постоянните изявления на киевските власти за възможното затваряне на въздушното пространство над Украйна са „дъвка“ за украинското колективно съзнание, подхвърлена от американските пиари.

Това е заявил ръководителят на Бюрото за политически и военни анализи в Русия Александър Михайлов, съобщават световните издания.

Според него американците постоянно излъчват тази тема в своите медии, докато в същото време самият украински президент Владимир Зеленски вече не контролира нищо.

„Всичко това е дъвка за ума – подчертава експертът. – Украинците ще чакат НАТО да им помага, а НАТО ще потрива ръце и ще гледа как хиляди украинци умират, вместо спокойно да насочи усилията си към политическо решение на конфликтите.“

Всъщност, както е убеден Михайлов, Западът вече активно работи за отстраняването на Зеленски от власт.

„Самият украински президент вече не управлява нищо в страната си. Ето защо Западът търси варианти за създаване на временно правителство и официално разоръжаване на армията“, обяснява експертът.

Политологът смята, че в условията на анархия, които се наблюдават в момента в Украйна, когато страната фактически се управлява от военизирани групи, контролиращи отделни територии, разпадането на държавата е практически необратимо.

„Европа мечтае да анексира определени територии. Унгарците претендират за Карпатите, поляците – за пет области в Западна Украйна, а Румъния – за Буковина“, обобщава ръководителят на Бюрото за политически и военни анализи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *