Изненада: Зеленски бесен на НАТО! Плаши САЩ, че ще се договори с Русия!

Свят

Украинският президент Владимир Зеленски каза в интервю за американския каналABC, че е загубил интерес към въпроса за присъединяването на Украйна към НАТО.

„Що се отнася до НАТО, аз охладнях към този въпрос, след като разбрахме, че НАТО не е готова да приеме Украйна. Алиансът се страхува от противоречиви неща и конфронтация с Русия“.

Това обяви украинският президент в интервюто пред американския тв канал ABC News.

Той също заяви, че е готов да обсъди бъдещето на Крим и Донбас с Русия.

„Хората, които ме избраха, не са готови да се предадат, не сме готови за ултиматуми. Но можем да обсъдим с Русия бъдещето на Крим и Донбас.

Можем да обсъдим това и да намерим компромис как хората ще продължат да живеят там“, каза Зеленски.

По-късно днес в поредно обръщение към нацията украинският лидер Владимир Зеленски обвини Запада за смъртта на хора на територията на държавата заради отказа да затвори небето и да предостави самолети.

„Тринадесет дни, когато чуваме само обещания. Тринадесет дни, когато ни казват, че помощта е на път да бъде в небето, ще има самолети, те ще ни бъдат предадени“, каза той във видеообръщение.

Зеленски каза, че Западът е виновен за смъртните случаи поради факта, че отнема много време, за да се вземе решение за необходимите действия.

„Отговорност за това е и на онези, които не са могли да вземат решение от тринадесет дни, някъде на Запад, някъде в офисите си, очевидно необходимо решение“, обобщи украинският президент.

Той обаче не сподели със сънародниците си, това което САЩ и НАТО му обясниха вече няколко пъти и то подробно и категорично – затварянето на небето над Украйна ще доведе до световна война.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *