Руското МО: Силите за противовъздушна отбрана свалят украинските хеликоптери и дронове

Свят

„През изминалото денонощие руските системи за противовъздушна отбрана са свалили два украински военни хеликоптери Ми-8, четири американски ракети ATACMS, седемдесет и един дрона и други цели“.

Това са съобщили от пресслужбата на руското министерство на отбраната, предават руски медии.

„От системите за противовъздушна отбрана бяха свалени два хеликоптер Ми-8 на Военно-въздушните сили на Украйна, освен това бяха свалени четири оперативно-тактически ракети ATACMS, седем ракети HIMARS и Alder, противокорабна ракета „Нептун“, както и седемдесет и един безпилотни летателни апарата“, се посочва в съобщението на руското ведомство.

Това е рекорден брой свалени западни оръжия, въпреки, че тези въоръжения вече не се обслужват от украинци, а от опитни западни „инструктори“, което предполага, че тези оръжия би трябвало да оцеляват повече на фронта. Нищо подобно обаче не се случва. Понякога с масиран огън, а по-често с високо точно определяне на координатите на целите, руските сили ликвидират западните въоръжения заедно с техните западни „инструктори“, така както нееднократно предупреждаваше Кремъл и руското Министерство на отбраната.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *