Руската армия громи противника в Донбас и край Харков

Свят

Руски ракетни войски, артилерия, авиация и ударни безпилотни летателни апарати поразиха командни пунктове на украинската оперативно-тактическа група „Донецк“ край Красноармейск в Донецката народна република (ДНР). Украинската групировка бе разбита на части и разгромена.

Бяха поразени още и 127 артилерийски единици на Въоръжените сили на Украйна, тежка бойна техника в 138 района, както и жива сила на противника, съобщи на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

Южната групировка руски войски громи последната укрепена отбранителна линия на противника край Андреевка, Богдановка, Курдюмовка и Клещеевка в ДНР, съобщава Телеграм-канала на руското Министерство на отбраната.

Руската армия настъпва неумолимо в Донбас. Така на южнодонецкото направление подразделенията на руската щурмова групировка „Восток“ с подкрепата на оперативно-тактическата авиация разгромиха 79-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна близо до Новомихайловка, отчетоха от Министерството на отбраната.

Подразделенията на Западната групировка руски войски настъпват в Купянското направление, намиращо се в Харковска област. Там групировката има осезаеми успехи, затова Киев и Запада вече се питат кога ще бъде превзет и самия град Харков, който е втори по големина в Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *