Сачева: ГЕРБ няма нищо общо с корупцията. Ние сме най-честната партия!

България отблизо
Вчера оня печален проектопремиер, новото лице на ГЕРБ – Даниел Митов, неволно направи едно самопризнание – служебното правителство заменяло една корупционна схема с друга (своя). Днес с тежката задача да замазва обществените очи с куп опорки и с голи гърди да брани Вожда се е заела бившата социална министърка Деница Сачева. Тя пък обяснява, че не формацията не разпознавала Борисов в израза “настоящ политически лидер”.

Въпросното определение фигурира в мотивите към решението на САЩ за звучния шамар за България по закона “Магнитски”. Трима души и свързани с тях фирми бяха осветени. Споменават се имената на Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков. В мотивите към санкциите за бившия хазартен бос се посочва, че той е давал подкуп на “действащ политически лидер” у нас, а това даде повод за спекулации. Бойко Борисов е едно от спряганите имена.

 

Но това нямало как да бъде вярно. И Сачева даже даде солиден аргумент в подкрепа на това твърдение – ако било вярно, Борисов нямало да бъде приет от американския посланик Херо Мустафа в същия ден.

 

Сачева добави, че политическите лидери, които са се срещали и работили с попадналия под санкциите на САЩ Васил Божков, са Александър Паунов и Мая Манолова.

Всичко според Сачева започнало след повдигнатите от прокуратурата обвинения срещу Божков. Това довело до безпрецедентна атака, платени провокатори и хората, които протестирали по площадите миналото лято. Така бил създаден и политическият му проект “Българско лято”.

 

“На този фон г-н Божков не само, че получи одобрението на президента, който каза, че той звучи по-убедително от обвинителите си, но дори използва възможности да участва в служебното правителство – чрез МВР, например, а вероятно и чрез други назначения. Знаете, че началникът на кабинета на министър Бойко Рашков подаде оставка, като една от основните причини за това, вероятно е фактът, че тя е сред учредителите на „Българско лято“, коментира още Деница Сачева.

 

Тя не се съгласи с твърдението, че ГЕРБ е токсична партия и подчерта, че корупцията не е модел от последните 10 години:

 

„Категорично не асоциирам модела на корупция с политическа партия ГЕРБ“, обясни категорично Сачева.

 

На кого да вярваме? На Митов от вчера, или на Сачева от днес?

Tagged

3 thoughts on “Сачева: ГЕРБ няма нищо общо с корупцията. Ние сме най-честната партия!

  1. На-а-а-а-аглост умопомръчителна!!!! Не, наистина в цялата ни история няма по-голяма наглост и гьонсуратлък!!! Това ще се изучава в учебниците!

  2. Деси, лапахте, лапа, но стига толкова. Затвори тази уста, че може да лапне…. и муха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *