САЩ пак плашат КНДР с ГРЪМ и УЖАС! Ето какво ИСКАТ янките от Северна Корея!

Свят

Американският президент Доналд Тръмп заплаши лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, че ако КНДР не нареже своите ядрени ракети и не ги извози далеч от страната, в крайна сметка го чака съдбата на либийския лидер Моамар Кадафи.

Това съобщава на страниците си, специализираното руско издание topwar.ru.

Изявлението на Тръмп бе направено във връзка с вероятността Северна Корея да се откаже от предстоящите преговори в Сингапур със САЩ, заради започналите преди дни, мащабни съвместни учения на американската и южнокорейска армии в района на Корейския полуостров.

Но понеже, според американският начин на „убеждение“, след тоягата трябва да следва морковът, то стопанинът на Белия дом побърза да даде няколко „бързи обещания“ на Ким Чен Ун и на хората от Северна Корея.

Най-напред американският лидер обяви, че ако Ким Чен Ун се съгласи на „сделка“ със САЩ, го очакват големи „гаранции“.

„Ако сключим сделка, добави Тръмп, цитиран от topwar.ru, аз вярвам, че лидерът на КНДР Ким Чен Ун ще бъде много, много щастлив. Той ще получи нашата защита, която ще бъде много силна. Той ще остане на поста си, ще управлява страната си, и страната му ще бъде много богата“.

Но…има една малка подробност. Гаранциите на САЩ отдавна не са това, което бяха. Нека припомним, че Щатите дадоха „твърди гаранции“ и на Горбачов, че НАТО няма да мръдне и една крачка на изток. А сега почти цялата територия на Русия е заобиколена от военни бази и ракети с ядрени бойни глави.

Чрез подписа си под Всеобхватното споразумение за спиране ядрената програма на Иран, САЩ дадоха „твърди гаранции“ и на Иран, че ще му помагат. Но само три години след като Иран наряза своите центрофуги за обогатяване на уран, янките изведнъж промениха своето решение, излязоха от „ядрената сделка“ и сега заплашват Иран с война. А Иран не може да противопостави нищо, защото няма ядрено оръжие като Северна Корея.

„През 2011 г., продължава Тръмп, цитиран от topwar.ru , никой не е давал гаранции на тогавашния лидер на Либия Моамар Кадафи. Ние просто влязохме в страната и го унищожихме. Такъв вариант ще бъде приложен и ако Пхенян не започне преговори с нас“.

Доналд Тръмп, обаче, не спомена само един малък нюанс. Моамар Кадафи нямаше ядрено оръжие. А Ким Чен Ун има готови за действие междуконтинентални балистични ракети с ядрени бойни глави. Които могат да стигнат до най-гъсто населените райони на САЩ. И да унищожат енергийната инфраструктура, водоснабдяването и компютърната система на Америка.

И съвсем естествено и резонно е лидерът на КНДР да заяви, че може да се откаже от преговорите със САЩ. Защото пред очите му Щатите се отказаха от ядрената сделка с Иран. Пред очите му и преди преговорите със Северна Корея, Щатите дрънкат оръжие на Корейския полуостров, в опит да покажат сила и мощ. И да сплашат Пхенян.

На всичко отгоре, янките искат от Ким да нареже своите ракети, след което щели да го защитават.

Но едва ли в Северна Корея има хора, които ще се хванат на плитките уловки, които Щатите се мъчат да приложат по един и същ начин, на всички страни, които искат да погълнат и унищожат.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “САЩ пак плашат КНДР с ГРЪМ и УЖАС! Ето какво ИСКАТ янките от Северна Корея!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *