САЩ се готвят да ЗАВЛАДЕЯТ Русия! Като мистър Питкин в тила на врага! Вижте!

Свят

Пентагонът разработва нова стратегия за водене на военни действия срещу Русия и Китай, чиято основна характеристика се заключавала в „скритата инвазия“ дълбоко в територията на противника. Тази стратегия американците, кой знае защо, наричат „троянски кон“, а ние я нарекохме „мистър Питкин в тила на врага“.

Та, за тази стратегия говори началник щаба на военновъздушните сили на САЩ ген. Дейвид Голдфайн пред мозъчния тръст „Брукингс“ във Вашингтон, цитиран от американски медии и news.bg .

По думите му, разработването на новата стратегия е започнало в отговор на „заплахата“ от страна на Русия и Китай, а целият процес на разработка щял да отнеме около година, като разходите щели да бъдат от порядъка на 135 милиарда долара.

Освен това Голдфайн обяснил, че новата стратегия ще включва всички видове американски войски, като основна роля щял да играе изтребителят F-35, който щял да действа като координационен щаб на офанзивата.

Американският адмирал също така заявил, че идеята на новата стратегия се състои в това да бъде нанесен удар по слабите места на противника, като същевременно се избягват стълкновения със силните страни.

„Това е фундаментална промяна както в културно, така и в техническо отношение„, подчертал Голдфайн, отбелязвайки, че новата стратегия ще даде на американските войски „асиметрични преимущества“ пред врага.

Отбелязва се, че новата американска стратегия напомня за тактиката „троянски кон“, но по какъв начин САЩ ще приложат тази концепция, като се има предвид наличието у Русия и Китай на съвременни видове въоръжения, които могат успешно да се противопоставят на американците, остава загадка.

Ето, че сме свидетели на ново развитие. САЩ измъдриха поредната „гениална“ концепция. Да се „скрият“ дълбоко в територията на противника, да удрят по слабите му места и да бягат от силните. Това е много „хитро“, но на практика не може да бъде осъществено. Поради простата причина, че всяка армия или военно подразделение, което някога е попадало „дълбоко в територията на Русия“, после никога не е могло да се измъкне читаво от там. Да не говорим, че руските средства за радиоелектронна борба са в състояние да откриват монета от пет копейки на 1000 км. далечина и 30 км. височина. И ако самолети или друг род войски се опитат да приближат границите на Русия, тяхната електроника ще бъде изпържена. И ако нещо все пак успее да премине, ще бъде гарантирано унищожено от мощните зенитно-ракетни комплекси С-300 и С-400.

Припомняме, че дълбоко в територията на Русия навлезе Наполеон. И едва се измъкна с остатъците от „непобедимата“ си армия. Навлезе и немският Вермахт, но и с него се случи същото.  Сега е ред на американците. И по-точно на „мистър Питкин в тила на врага“. Той, обаче, нямало да навлиза във вътрешността на руския Колос, а по някакъв необясним начин, щял да се скрие там. И поради липса на други възможности, сигурно американската армия или НАТО ще се скрият в…Арктика. Защото другите места са населени. Но…има само една малка подробност. Там ще замръзнат, понеже климатът не е като в Калифорния.

А има и друг начин. Да се „спуснат“ от Космоса. Или да използват стелт технологията на техните F-35. Но като слязат долу, може да се натъкнат на белите и кафявите мечки. Да не говорим за черните мечки. И тогава, както се казва, Господ да им е на помощ. Понеже никой друг няма да може да ги спаси.

Но да допуснем, че по някакво чудо, наистина навлязат в територията на Русия. Тогава ще ги посрещнат не други, а…синовете на великия руски Мечок. А те не разбират от шега. Така че по-добре американците да си стоят у дома. Защото иначе ще разберат по трудния начин, че и тяхната съдба няма да е по-различна от съдбата на западните им предшественици, които искаха да завладеят Русия.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “САЩ се готвят да ЗАВЛАДЕЯТ Русия! Като мистър Питкин в тила на врага! Вижте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *