Сглобката се тресе: Христо Иванов удари Борисов и стана страшно

България отблизо

Въпрос на преговори е с чий мандат ще бъде съставено правителство след ротацията през март. Това каза за БТА Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“, потърсен за коментар във връзка с медийни публикации.   

„Това е въпрос на преговори, които още не са проведени. Мога да ви уверя, че който прави анонс в едната или другата посока, приказва напразно. Такъв разговор няма към момента. Тепърва предстои и това ще бъде решено в контекста на всички останали въпроси, свързани с ротацията“, коментира Иванов.

„Два месеца са много политическо време. Такива преговори все още не са започнали. Всякакви анонси за мандати са много ранни“, добави той.

Припомняме, че председателят на парламента заяви по време на визитата си в Индия, че ако мандатът не бъде даден на ГЕРБ, то ротация въобще няма да има.

„Ротацията ще се извърши при следната процедура: на 6 март премиерът Николай Денков подава оставката на цялото правителство, което се гласува от парламента. Тогава се завърта парламентарната рулетка и президентът започва консултации с всички парламентарно представени партии.

След приключването им държавният глава връчва мандат на излъчен кандидат за премиер от първата политическа сила. Това ще бъде Мария Габриел от ГЕРБ, както категорично е заявявал Бойко Борисов досега“, заяви Желязков, предаде кореспондентът на БЛИЦ от Индия.

Дали думите на Христо Иванов ще доведат до нов разкол между некоалицията, предстои да разберем Но сглобката се тресе яко, заради властта и парите, които и едните, и другите искат да си присвоят за колкото може по-дълго време..

Tagged

1 thought on “Сглобката се тресе: Христо Иванов удари Борисов и стана страшно

  1. а случайно ако президента не даде мандата на герб а го даде на някой от опозицията какво става?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *