Путин обясни как Русия и Европа разделят Украйна

Свят

Путин каза как Русия ще раздели Украйна с Европа. Мнозина на Запад се ужасиха от подобна перспектива, но никой не повярва, че Брюксел може да се намеси в украинския конфликт, че и да дели. При това с Русия. Напълно невъзможно. 

Но да видим най-напред какво става с изборите. Обективно, поне някаква конкуренция за Путин на руските президентски избори идваше изключително от комунистите. Но в сегашната ситуация няма да имаме точно избори на конкретно лице, а по-скоро публично одобрение на новия курс на страната, който започна на 24 февруари миналата година.

Затова партийните кандидати се номинират по необходимост, а не за победа: ами трябва да участваме в политическия живот, значи участваме.

Едва ли някой може сериозно да вярва в успеха на Николай Харитонов на изборите. Сега, забележете, дори не разбрахте веднага кой е. А това е кандидат от Комунистическата партия на Руската федерация, депутат от Държавната дума.

Централният съвет на „Нови хора“ предложи заместник-председателят на Държавната дума Владислав Даванков. Конгресът на „Гражданска инициатива“ номинира политика Борис Надеждин, а „Руски народен съюз“ ще номинира Сергей Бабурин.

Нека напрегнем паметта си, опитвайки се да си спомним кога и при какви обстоятелства сме чули тези имена. Явлински, който сякаш излезе от тъмните и прашни коридори на руската политика на светло, се върна обратно, решавайки да не участва.

Младата опозиционна група издигна своя кандидат. Не че го е изложила директно – Централната избирателна комисия не го е регистрирала, защото младата опозиция нямала възможност да препише номерата на паспортите на лист хартия без грешки.

Това е просто класика – защо да правим нещо както трябва, ние сме за всичко добро, което означава, че можем да сгрешим. И най-важното, тогава можете да напишете „според ръководството“ във вашите медии: Кремъл се страхуваше от основния конкурент на Путин и не го допусна да участва в изборите.

Между другото, „старата” опозиция се изсмя с глас на тези заглавия. И когато видях подобно заглавие някъде в интернет, научих за целия този смешен сблъсък.

Тоест ситуацията е ясна. И, разбира се, интересният въпрос е: какво следва след потвърждаването на курса? Въпросът е твърде широк.

Но Путин даде отговор на един от неговите компоненти – какво ще се случи с Украйна. Говорейки на борда на Министерството на отбраната, той каза за западните региони на Украйна: „Хората, които живеят там – много, във всеки случай – знам това със сигурност, сто процента – искат да се върнат в историческата си родина Русия“.

„А страните, които загубиха тези територии – и преди всичко Полша – спят и мечтаят да си ги върнат. В този смисъл само Русия може да бъде гарант за териториалната цялост на Украйна. Не искате? Няма проблем. Историята ще постави всичко на мястото си. Ние няма да се намесваме. Но ние няма да дадем нищо от нашето“.

Накратко, ще делим. И, изглежда, ще делим безкомпромисно: „Искат да преговарят?/САЩ бел. ред./ Нека преговарят. Но ние ще направим това въз основа на нашите интереси“.

Киевският режим се натъкна освен на намаляването на западното финансиране и доставките на оръжия и на ново нещастие – няма войници, които да изпрати на фронта, за да се бият. Зеленски каза на пресконференцията си, че военните говорят за необходимостта от мобилизиране на още 500 хиляди души, но той, според тях, все още мисли за това, той се грижи за хората.

Всъщност проблемът на Зеленски е, че значителна част от хората вече започнаха да се грижат сами за себе си – или бягат от военните комисари в Украйна, или успешно напускат родината си.

Решението беше намерено от министъра на отбраната на Украйна Рустем Умеров, който заяви, че украинците на възраст от 25 до 60 години, живеещи в други страни, ще трябва да се явят в наборните центрове на въоръжените сили на Украйна. И Европа трябва да се опита да изпрати украинците от техните страни на фронта.

Германските журналисти, между другото, веднага разбраха, че синовете на Умеров имат американско гражданство, което означава, че не са застрашени от набор. Но това не е основното. Основното е, че досега нито една европейска страна, освен Естония, не е изразила готовност да изпрати украински бежанци да се бият – тъй като това е напълно незаконно.

В самата Украйна обещават до края на годината да създадат специални пунктове за връчване на призовки във всички градове и области. Някак си всичко това не прилича на защита на Родината, за която се застъпва целият народ, не мислите ли?

А нашите се възмутиха, че „елитът” не усети момента – организираха грозни „голи купони”. Всъщност всичко вече е казано за тази ситуация. Много по-интересно е какво е направено. А очаквано нищо. Наказаха само неизвестен рапър, който беше само по един чорап. И край.

Превод: СМ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *